Belgisch jongetje (6) sterft tijdens vakantie in Zwitserland door rotsblok op hoofd

De Morteratschgletsjer in Pontresina, Zwitzerland.
AP De Morteratschgletsjer in Pontresina, Zwitzerland.
In het Zwitserse Graubünden is een zesjarig Belgisch jongetje overleden terwijl hij met zijn familie een wandeling maakte op de Morteratschgletsjer. Een rotsblok brak af en belandde op het hoofd van het kind. 

Het kind was samen met zijn familie op vakantie in Pontresina en maakte dinsdag kort na de middag een wandeling op de Morteratschgletsjer in de omgeving van de stuwdam, toen een rotsblok naar beneden donderde en de zesjarige raakte op het hoofd, waardoor die meteen buiten bewustzijn was. Familieleden en andere aanwezigen bekommerden zich onmiddellijk om het jongetje en waarschuwden de hulpdiensten. 

Het kind was er echter zo erg aan toe dat hij ter plekke bezweek aan zijn verwondingen. De reanimatiepogingen konden niet meer baten, deelt de politie van Graubünden mee op haar website. 

Het parket en de politie van Graubünden onderzoeken de precieze omstandigheden van het ongeval. Het lichaam van het kind, van wie de identiteit nog niet werd vrijgegeven, wordt nog deze week naar ons land overgebracht. De familie wordt ter plaatse bijgestaan door slachtofferhulp.
57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • franky van steenberghe

  jeanke jij bent blijkbaar nog nooit in de bergen gaan wandelen sterkte aan de familie en vrienden

 • DIRK VAN DESSEL

  Ocharme die ouders......

 • jintha peeters

  ga al jaren anar oostenrijk en zwitserland die wandelwegen worden onderhouden dit is een jammer voorval en veel sterkte aan de familie en vrienden

 • Raquel Rodrigues

  Sterkte aan de familie.

 • Carlo Verstappen

  Heel erg voor die mensen hun leven is kapot, maar ik verschiet er van dat er niet meer ongevallen gebeuren in de bergen met vallende stenen of rotsen, en zeker in de buurt van een gletser.