Belgisch jongetje (4) verdronken nadat hij alleen achterbleef bij zwembad in Alicante

Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.
Een 4-jarige kleuter met de Belgische nationaliteit is gisteren verdronken in Alicante. De jongen was alleen achtergebleven aan het zwembad tijdens een bezoek aan familie. Even later lag hij roerloos in het water. Hulpdiensten probeerden nog tevergeefs 40 minuten lang om hem te reanimeren.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jongen (4) was gisterenmiddag pas aangekomen bij familie in Rojales, aan de Costa Blanca in de provincie Alicante. Het gezin was eigenlijk op weg naar Castellón in de regio Valencia, maar besloot de nacht door te brengen bij familie om vandaag verder te reizen. Dat liep echter dramatisch af.

De familie besloot na aankomst eerst een duik te nemen in het zwembad van de vakantievilla. Hierna gingen ze iets in huis. De kleuter bleef alleen achter bij het zwembad, hij zat op de trappen met zijn voeten in het water. Toen de familie vijf minuten later terug buitenkwam, lag hij roerloos in het water. Een familielid sprong er meteen in en haalde de kleuter eruit. Een ander familielid, die verpleegster is, probeerde hem weer bij bewustzijn te brengen. Omdat men zag dat hij niet reageerde, werden de hulpdiensten omstreeks 17.50 uur verwittigd.

Zowel de politie als een medisch team kwam ter plaatse. Zij probeerden gedurende 40 minuten lang om de jongen te reanimeren. Maar de kleuter bleek overleden. Rond half acht ‘s avonds werd het levenloze lichaam overgebracht naar het gerechtsgeneeskundig centrum van de regio voor een autopsie. 

De burgemeester van Rojales, Antonio Pérez, ging gisteren ter plaatse gegaan zijn om aan de familie zijn medeleven te betuigen. Hij beklemtoonde nadien het belang om de allerjongsten steeds goed in het oog te houden aan zwembaden, “op elk moment, want een ongeluk kan in een paar minuten gebeurd zijn”.

Lees ook: 

Zeilboten botsen vlak bij Ibiza: Vlaamse vrouw (43) komt om, man (56) gewond naar ziekenhuis

Echtgenoot getuigt over bootongeluk voor kust Ibiza: “Het ene moment zaten we zorgeloos op die boot, een paar tellen later was Saskia dood”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ilse Braet

  Kinderen nooit alleen laten bij water, zelfs niet in bad!

 • roger boons

  veel sterkte aan de nabestaande

 • Elle Devee

  Kinderen van die leeftijd zijn totaal onvoorspelbaar. Je kunt ze geen seconde uit het oog verliezen. Maar een seconde is zo voorbij. Niemand weet wat er gebeurd is. Het kan iedereen overkomen, tenzij je de kinderen vastbindt. RIP.

 • Hans Van Hauwe

  Echt triestig, kleine kinderen moet je constant in het oog houden en dan moet je nog opletten. Veel sterkte.

 • Kim Feytons ~ Nannan

  Heel veel sterkte aan de nabestaanden.