Belgisch echtpaar omgekomen tijdens bergwandeling in Tirol

Het koppel werd gevonden door een reddingshelikopter.
Zoom.Tirol Het koppel werd gevonden door een reddingshelikopter.
Tragedie in de Oostenrijkse Alpen. In Obergurgl is afgelopen weekend een Belgisch echtpaar om het leven gekomen bij een bergwandeling.

Het Belgische koppel hield enorm van de bergen in Tirol. Ze kwamen al vele jaren op vakantie in Obergurgl in de Ötztaler Alpen. De twee vakantiegangers ondernamen zondagmiddag een wandeling naar de Schönwieskopf in Obergurgl. Toen de man en vrouw van respectievelijk 82 en 77 jaar oud ‘s avonds nog altijd niet waren teruggekeerd, werd er rond 21 uur alarm geslagen. 

Onmiddellijk ging er een zoekactie van start, maar het zou nog uren duren vooraleer ze werden gevonden. Een reddingshelikopter kon het vermiste koppel uiteindelijk gisterennamiddag rond 16 uur lokaliseren in de bedding van de Rotmoos-kloof. 

“Mogelijk zijn de wandelaars de weg kwijtgeraakt, op hellend terrein terechtgekomen en uitgegleden. Zo zijn ze wellicht in de rivierbedding van de Rotmoos-kloof gevallen, zo’n dertig meter diep”, verklaarde Armin Achhorner van de bergreddingsdienst in Obergurgl.

De reddingsdiensten vermoeden dat de bejaarde man in een poging om zijn vrouw te redden eveneens in de diepte is gestort.

De lichamen van de twee slachtoffers werden met behulp van touwen geborgen.

De Rotmoos-kloof waar het echtpaar naar beneden stortte.
ZOOM.TIROL De Rotmoos-kloof waar het echtpaar naar beneden stortte.19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Naegels

  Wat een droevig einde. Te sterven tijdens iets wat ze samen graag deden.

 • Robin Geevels

  Rust in vrede nu kunnen Julie voor altijd samen zijn

 • danny buyse

  Hopelijk waren ze op slag dood en is gelukkig samen gegaan maar relatief. Sterkte aan de nabestaanden.

 • An De Clercq

  Innige deelneming.

 • Lydia Appelmans

  Gelukkig samen gegaan, dat wil ik ook