Belgisch chiromeisje (15) aangereden op kamp in Nederland en zwaargewond afgevoerd met helikopter

Archiefbeeld ter illustratie
ANP Archiefbeeld ter illustratie
Een 15-jarig meisje van een Belgische chirogroep is zwaargewond geraakt door een aanrijding met een auto in de Nederlandse plaats Bergeijk. De bestuurder van de auto is ook woonachtig in België. Hij wordt verhoord.

De aanrijding gebeurde op de Witrijtseweg. Het meisje liep daar in een groep van ongeveer twintig jongeren, toen ze plotseling door de auto werd geschept. Het slachtoffer is eerst behandeld door toegesneld ambulancepersoneel. Later is ze met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

De politie meldt dat de leden van de groep heel erg geschrokken zijn en onder de indruk van de gebeurtenis. Ze worden opgevangen door medewerkers van Slachtofferhulp Nederland. "Naast de eerste hulpverlening voor het slachtoffer, die uiteraard alle prioriteit had, was ook de zorg voor deze groep van belang", zo meldde een politiewoordvoerder.

De politie onderzoekt wat er mis is gegaan.

UPDATE. De Nederlandse politie had melding gemaakt van een Belgische scoutsgroep, maar het betreft Chirogroep Roosbeek uit Boutersem, bevestigde burgemeester Sarah Boon aan Belga. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie van Dijk

  'Nederlandse politie had melding gemaakt van scoutsgroep, maar het betreft Chirogroep' Dat komt omdat je in Nederland wel scouts maar geen chiro hebt @frans ackerman, er wordt veel te snel maar aangenomen dat je wel stopt of aan de kant gaat, een bedankje kan er vaak inderdaad niet vanaf, maar hoewel 15 jaar het gaat hier nog altijd om kinderen, op die leeftijd zien die nog altijd het gevaar niet en daar moet je als automobilist altijd rekening mee houden!

 • Erwin Vandriessche

  Jammerlijk ongeval en identiteit bestuurder speelt geen rol. Dat hij geen vluchtmisdrijf pleegde, zoals gewoonlijk de laatste tijd, is al positief ! Ik kan aannemen dat de scouts graag droppings doen, doch kies ervoor om zo veel als mogelijk wegen te vermijden waar voertuigen rijden, zeker bij donkerheid. En wandel aan de juiste kant achter elkaar, tegen het verkeer in met genoeg fluo-materiaal en zaklampen aan! De openbare weg is geen speelplaats!

 • frans ackerman

  Erg maar ze lopen en fietsen langs de straten alsof hun niets kan gebeuren. Gisteren kruiste een groep van 20 Chirofietsers mijn pad in hele smalle straat. Ik ben gestopt om hun allemaal te laten passeren. Nog te lomp dat er ook maar een iemand eens zijn hand op stak als dank. Volgende keer rij ik gewoon door en zullen zij moeten stoppen voor mij. Blijkbaar weinig opvoeding genoten.

 • Johan Billiet

  je bent blijkbaar nergens nog veilig voor Belgische (auto)bestuurders...

 • Stefanie van Dijk

  Ik hoop dat ze er geen blijvende schade aan overhoud. Het is gebeurt op zo'n landweggetje, de max snelheid is op de meeste van die wegen 60 maar je kunt ze op 1 hand tellen die zich daar aan houden