België wil spoedvergadering VN-Veiligheidsraad om verslechterende situatie in Syrië

De VN Veiligheidsraad tijdens een spoedvergadering. Archieffoto.
epa De VN Veiligheidsraad tijdens een spoedvergadering. Archieffoto.
België, Duitsland en Koeweit hebben oproepen tot een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad naar aanleiding van de heropflakkering van de gevechten in het noordoosten van Syrië. Dat hebben diplomaten van de VN bekendgemaakt.

Sinds eind april hebben de Syrische regeringstroepen en hun Russische bondgenoten de aanvallen in de provincie Idlib opgevoerd. Daardoor wordt gevreesd voor een grootschalig offensief om de controle over de regio te herwinnen.

Vrijdag waarschuwden elf van de vijftien landen van de VN-Veiligheidsraad, waaronder ook België, in een tekst al voor een "mogelijke humanitaire catastrofe" in de regio. Rusland verzette zich dan weer tegen de verklaring.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Nog maar eens : in alle berichten over Syrië valt het woord 'Assad' niet. Alsof die kerel niet meer bestaat. Hoogst merkwaardig vind ik dat.

 • lieve vanderstraeten

  en wat doet belgie aan de chaos in Eigen land, niks nada, doe hier iets en moei u niet wat andere landen doen, hier is werk genoeg

 • Daan Roos

  Verslechtering van de situatie van de terroristen? Neen dat mag niet gebeuren hee?

 • Paul Siemons

  Mag een land zijn eigen territoria niet terugeisen van een bezetter.

 • Jan Verstrepen

  Wanneer een spoedvergadering voor de lage pensioenen en de erbarmelijke toestanden in de rusthuizen en mensen die zelf al werkend niet meer rondkomen???