Exclusief voor abonnees

Belgen helpen Rusland angst te zaaien met fake news over coronavirus

Kris Roman verschijnt geregeld op de Russische staatstelevisie om daar zijn zegje te doen over het verval in het Westen.
RV Kris Roman verschijnt geregeld op de Russische staatstelevisie om daar zijn zegje te doen over het verval in het Westen.
Het is een niet te stoppen monster, de Russische propagandamachine die ‘fake news’ over het Westen uitstort om angst en verdeeldheid te zaaien. Ook over het coronavirus draait die machine op volle toeren — en daar werken zelfs Belgen aan mee, zo heeft Het Laatste Nieuws ontdekt.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Etienne Derycker

  Misschien moeten we hem het etiket van 'Spion' op kleven. Kan de veiligheidsraad daar niet een stokje voor steken en die man zijn reisvisum inhouden?

 • Frank Louman

  Rusland sluit nu ook cafe's en restaurants. Zoveel voor de tijdig genomen maatregelen. En ik blijf het zeggen , ga er wonen en werken als je denkt dat het beter is. Want wonen en werken in een land waar de munt zo gedevalueerd van is is plezant.

 • Fernand Dhont

  de EU is een dikke zero op alle gebied voor haar bevolking, maar eens dit voorbij zal zijn dan gaan ze terug in actie gaan en dan zullen ze het wel weten

 • Joël Versin

  Ondanks we in een globalistische wereld leven, lezen we enkel nieuws vanonder de kerktoren, media is als de pastoor van vroeger, maar dan zonder een bisdom.

 • Regis Desmet

  Niet alleen Rusland maar ook China helpt Italië, de logge EU, het allegaartje afgedankte politici is niets, kan niets en word niet