Belgen gaan met elkaar op de vuist op Duitse snelweg: trucker over vangrail gegooid

De vechtpartij gebeurde even voorbij de Haseltalbrücke.
RV De vechtpartij gebeurde even voorbij de Haseltalbrücke.
Enkele Belgen zijn met elkaar op de vuist gegaan op een drukke snelweg in de Duitse deelstaat Beieren. Aanleiding was een flink staaltje verkeersagressie. Toen een Belgische vrachtwagen achter een traag rijdend Belgisch minibusje terechtkwam en claxonneerde, maakte dat de inzittenden van het busje razend. De bestuurder ging daarop verscheidene keren op de rem staan. Toen beide voertuigen even verderop aan de kant gingen, kwam het tot een gevecht.

Het incident gebeurde maandagavond op de A3, niet ver van de Haseltalbrücke, in de richting van Würzburg. Volgens de politie moest de bestuurder van de vrachtwagen hard in de remmen toen er vlak voor zijn neus plots een traag rijdend minibusje invoegde, dat van de parking in Spessart-Süd de snelweg kwam opgereden. De trucker beantwoordde dat door te claxonneren. Maar dat werkte als een rode lap op een stier voor de vier inzittenden van het minibusje. 

Het minibusje kwam van deze snelwegparking gereden, de A3 op.
Google Maps Het minibusje kwam van deze snelwegparking gereden, de A3 op.

De bestuurder van het busje bleef voor de vrachtwagen rijden en vertraagde verscheidene keren. Net voorbij de Haseltalbrücke gingen beide voertuigen aan de kant om verhaal te halen.


De inzittenden van het minibusje – drie mannen en een vrouw – gingen de truckbestuurder daarop te lijf. De man liep kneuzingen op over zijn hele bovenlichaam en een snee aan zijn rechteroog.


Alsof dat nog niet genoeg was, gooiden de vier de trucker vervolgens over de vangrail naast de snelweg. De man tuimelde verscheidene meters naar beneden van een helling. “Hij mag van geluk spreken dat hij niet dichter bij de brug stond”, vertelde de politie aan de Beierse openbare omroep BR24. “Want die is op zijn hoogste punt bijna 70 meter hoog.” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vier inzittenden van de minibus stapten na de feiten gewoon weer in en reden verder. Ze werden even verderop echter onderschept door een patrouille van de wegpolitie. Ze verklaarden dat de vrachtwagenbestuurder hen “verbaal en fysiek had aangevallen”, dat ze “hun emoties niet meer onder controle hadden gehad” en dat ze “teruggevochten hadden met hun vuisten”.

Ze moesten alle vier een borg van 500 euro cash betalen en mochten daarna hun reis verderzetten.
71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gait Jans

  Mensen van vlees en bloed. Gedraag je er dan ook naar en laat een auto ertussen en niet gelijk aan die luchthoorn hangen. Leven en laten leven

 • Rik Vrachten

  Ja jongens/meisjes !! Ben zelf al 40j truckchauf en ook al een en ander meegemaakt . Maar dit !! Ben bijna continue in DE (nu ook) . Ik zou gewoon nr plaat + merk noteren en de politie bellen = nr 110 in DE . En binnen de kortste tijd werden deze idioten van de weg gepukt . En mensen hou nu aub toch eens op met de truckchauf af te breken !! Wij zijn net als jullie ook mensen van vlees en bloed !!

 • Erwin Fiers

  Mag ik a.u.b. er iets aan toevoegen? De personen in het minibusje zijn hoogstwaarschijnlijk migranten die op doorreis waren.Waarom verzwijgt de media dit telkens?

 • Veronika Karimova

  Deze 4 mensen hebben een levensgevaarlijke situatie veroorzaakt door 20 km/h op de autosnelweg op te rijden, waardoor niet alleen hun leven in gevaar was en van de vrachtwagenchauffeur maar ook voor de chauffeurs die van achter noodstop moesten maken. De vrachtwagenchauffeur is aan de kant gaan staan om te praten over deze gevaarlijke situatie. Hij kreeg onmiddellijk een agressieve reactie van 4 buitenlandse mensen die in het Belgische minibusje zaten.

 • Line Breemer

  Tegenwoordig gaan mensen elkaar om het minste te lijf, ieder voor zich..... Diegene die de echte macht hebben zullen weer blij zijn.... Weer een excuus om extra camera's te installeren en een of andere belasting in te voeren.....