Belg vliegt met Porsche aan meer dan 240 km per uur over Franse snelweg

Illustratiefoto.
Getty Images/iStockphoto Illustratiefoto.
In het noorden van Frankrijk is gisteren een Belg geflitst die ‘iets’ te snel over de snelweg A26 reed, zo heeft de regionale krant La Voix du Nord vandaag gemeld.

Het betrof een ‘Porchist’ die aan 241 km per uur reed. De toegelaten maximumsnelheid is daar 130 km per uur. De Franse verkeerspolitie hield de Belg tegen in de gemeente Nouvion-et-Catillon tussen Saint-Quentin en Laon. 

De Belg moest zijn rijbewijs meteen inleveren en moet zich bij de rechter verantwoorden voor zeer overdreven snelheid.

Bekijk ook: ‘Man breekt in Ferrari snelheidsrecord op bergweg’
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Snarevlis

  Zijn er gewonden, is er iemand in gevaar geweest ? We zijn tegenwoordig meer bezig met boetes uit te delen "omdat er misschien wel iets fout zou kunnen gaan" dan aan diegene die effectief iets mispeuteren waar effectief onschuldige mensen slachtoffer van zijn.

 • marc rosseel

  Veertig jaar geleden was dat geen probleem reed ook 200 km per uur door Frankrijk Er waren minder auto’s ik zou niet weten waar ge in Frankrijk nog snel kunt rijden om de 10 km geflitst en hier en daar een flik die verdoken achter een boom staat te flitsen Ge moet wel gek zijn om nu nog zo rap te rijden

 • Gerard Braeckmans

  Ach, Johan Billiet, stop eens met zeveren beste!

 • Toni van belle

  Waarom maken zo auto's zo snel vraag je ? Wel dan kan men meer geld vragen bij aankoop...= Meer btw ,meer autotax, meer biv,meer verzekering,meer boete. Moest iedereen een Peugeot kopen = amper btw, amper tax , amper biv = slecht voor de staat= wij allemaal dus... jaloerse sukkelaars allemaal. Bah....

 • DIRK VAN DESSEL

  Ja maar het was daar wreed bergaf zeker ?