Belg verdwenen in Canadese wildernis: “Alleen zijn vliegtuig teruggevonden”

Illustratiefoto
Getty Images/iStockphoto Illustratiefoto
In Canada zijn de autoriteiten op zoek naar de verdwenen Brusselaar Marc Terken (61). Zijn watervliegtuig werd een week geleden intact teruggevonden in de buurt van een jachtchalet in het noordoosten van het land, maar van de man zelf is geen spoor. Er rest weinig hoop dat hij nog wordt teruggevonden. 

Het gebied waar de man verdwenen is bestaat uit 37.000 vierkante kilometer natuur. De vastgoedmakelaar en piloot had een bedrijf in het noorden van de provincie Quebec waar hij Europese antieke meubels importeerde en verkocht. Ter ontspanning trok hij vaak de Canadese wildernis in om te jagen.

Omgeslagen bootje

Vorige week vertrok hij volgens Canadese media naar het gebied rond het Manicouagan Reservoir, waar zijn watervliegtuig is teruggevonden. Sindsdien is echter niets meer van de man vernomen. Zaterdag werd de politie op de hoogte gebracht van de verdwijning. Die zette meteen een legervoertuig in om de man terug te vinden, zonder resultaat. Ook zondag werd de hele dag gezocht naar de man, maandag moest de zoekactie door slecht weer worden afgelast. Dinsdag werden duikers ingezet omdat men op een omgeslagen bootje stuitte, maar opnieuw was er geen resultaat.

Matthieu Branders, woordvoerder van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken, zegt dat de autoriteiten de zoekacties naar de man voortzetten. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • yvan van impe

  de jacht is nu definitief gedaan

 • Bene Devos

  Ben daar al geweest en nee, ze gaan hem waarschijnlijk nooit terugvinden. Er leven daar nogal veel beren, en het zijn geen teddyberen. Daar in de natuur leven mag idyllisch lijken,Jens, maar als je in je tuin gaat moet je een geweer meenemen in geval.

 • DIRK VAN DESSEL

  Ik zal zoiets nooit tegenkomen ; ik lig hier liever op de sofa de gazet te lezen

 • Jens Vranckx

  Met zo'n natuur zou ik ook niet meer terug willen keren...

 • Ronny Cuypers

  Mensen die alleen de wildernis in trekken zouden zo slim moeten zijn om een degelijke tracker en een satelliettelefoon mee te nemen.