Belg van 78 jaar betrapt met 1,4 kilo cocaïne in Noorwegen

De Belg werd betrapt in de luchthaven van Oslo.
Shutterstock De Belg werd betrapt in de luchthaven van Oslo.
Een Belg van 78 jaar is in Noorwegen veroordeeld tot drie jaar en zes maanden celstraf, omdat hij op de luchthaven van Oslo werd betrapt met 1,4 kilo cocaïne. De bejaarde houdt nochtans vol dat hij onschuldig is. “Ik ben misleid”, zegt hij.

Onze landgenoot werd volgens Romerikes Blad door de rechtbank van het district Øvre Romerike veroordeeld tot drie jaar en zes maanden gevangenisstraf. Eén jaar en zes maanden daarvan is met uitstel.


De Belg zat al in voorhechtenis sinds afgelopen winter. Toen ontdekte de douane op de luchthaven Gardermoen in de voering van zijn koffer twee pakjes cocaïne. In totaal ging het om 1,396 kilo drugs, in ons land goed voor een straatwaarde van bijna 70.000 euro.

De bejaarde man is echter steeds blijven ontkennen dat hij drugs wilde importeren. “Ik ben misleid”, zegt hij. Tegenover de rechtbank gaf hij als uitleg dat hij dacht dat er geld in de pakjes zat. “We zullen dan ook in beroep gaan tegen de uitspraak”, verklaarde zijn advocaat.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Vaelen

    Daar moet ie 78 jaar voor geworden zijn om niet eens te beseffen dat je niet zomaar pakjes van een vreemde mag aannemen zonder zelf te zien wat erin zit. Als iemand pakjes aan jou geeft om mee te nemen, dan stinkt het zaakje, anders zouden ze het zelf wel meenemen.

  • Nikolaas Bouman

    Ongeloofwaardig verhaal en hij mag eigenlijk nog van geluk spreken. De Noorse gevangenissen zijn van een uitstekende kwaliteit, beter dan het gemiddelde hotelkamer in een wereldstad. Het is daar echt prima vertoeven en het kost hem niks.

  • frank triolet

    Hij zal na jaren werken waarschijnlijk een klein pensioen hebben, vreemdelingen krijgen meer