Belg sterft onder ogen van echtgenote nadat hij plots in elkaar zakt achter stuur

Shutterstock
In het Franse Villeneuve-d’Ascq, vlakbij Kortrijk en Doornik, is een Belg (76) overleden nadat hij plots onwel was geworden achter het stuur. Omstaanders probeerden de man nog te redden door hartmassage toe te dienen, maar de man overleed ter plaatse.

Het tragische voorval gebeurde maandag omstreeks 13.30 uur in Villeneuve-d’Ascq, een buurgemeente van Roubaix. Volgens de krant La Voix du Nord was het gepensioneerde koppel uit ons land op weg om kerstinkopen te gaan doen. Tijdens het rijden zakte de man echter plots ineen achter zijn stuur.

Een vrouw die achter het koppel reed, snelde meteen naar de wagen toe, net als andere omstaanders. Zij probeerden op de man in te spreken. “We vertelden hem dat hij moest volhouden”, klinkt het. Toen dat niet leek te helpen, dienden ze hem hartmassage toe. Zijn echtgenote was erg aangedaan en kon niets anders doen dan machteloos toekijken.

Toen de hulpdiensten ter plaatse waren, namen ze de reddingspoging over, maar de man overleed ter plaatse. De omstaanders bekommerden zich intussen om de vrouw van het slachtoffer.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philomena Vanderweyen

  Wens de familie veel sterkte.

 • nancy janssens

  Goede daad van de omstaanders Innige deelneming en veel sterkte voor familie en vrienden

 • Johan Vanhoutteghem

  Rust zacht.

 • herman de genst

  Hilde die mensen deden dat om moed in te spreken een beetje respect zou hier op zijn plaats zijn , hopelijk kom jij nooit in zulke positie te staan want dan pas mag je oordelen over je eigen reactie .

 • ringo van der pulst

  Ja hilde om te vermijden dat ze weg zakken