Belg samen met 3 andere helers van Pink Panthers opgepakt in Oostenrijk

Archiefbeeld.
THINKSTOCK Archiefbeeld.
In Wenen is een netwerk van helers opgerold dat gelieerd was aan de Roze Panters. Daarbij zijn vier mensen gearresteerd, onder wie een Belg, zo heeft de Oostenrijkse politie vandaag gemeld. Ook is beslag gelegd op luxehorloges en juwelen ter waarde van ruim 500.000 euro.

Een 35-jarige Serviër wordt ervan verdacht de gestolen buit vanuit Zwitserland naar Wenen te hebben gebracht. De veertigjarige Belg en twee Israëliërs van 37 en 39 jaar oud waren de vermoedelijke bestemmelingen. Het onderzoek werd in samenwerking met de Duitse, Zwitserse, Belgische en Servische politie gevoerd.

Bij een politie-inval op 5 februari in een hotel in de Oostenrijkse hoofdstad werden achttien horloges in beslag genomen die op 15 januari gestolen waren bij een gewapende overval in Montreux (Zwitserland). Een van de horloges was 53.000 euro waard. De politie legde ook beslag op juwelen en 57.000 euro in contanten.

Goed georganiseerd
Een ontmanteling van een netwerk van helers gelieerd aan de Pink Panthers gebeurt niet zo vaak. Deze internationale bende van juwelendieven is immers goed georganiseerd, benadrukte de politie van Wenen.

De Roze Panters zijn gestructureerd rond mensen uit ex-Joegoslavië en tellen volgens Interpol ongeveer 220 leden, die ervan verdacht worden sinds 1999 juwelen en andere luxe-artikelen ter waarde van 330 miljoen euro gestolen te hebben over de hele wereld.