Belg riskeert dood door ophanging voor moord op zoontje (5) in Singapore

Graffart wordt weggeleid tussen twee agenten.
kos Graffart wordt weggeleid tussen twee agenten.
Een 41-jarige Belg is vandaag in Singapore in verdenking gesteld voor de moord op zijn vijfjarige zoon. De maximale straf die hij daarvoor riskeert in de stadstaat in Zuidoost-Azië is de doodstraf door ophanging.

Philippe Graffart zou volgens lokale media zijn zoon Keryan gewurgd hebben in hun appartement. De feiten hebben zich voorgedaan tussen maandagavond en dinsdagmorgen, aldus een lokale rechtbank in een communiqué. Graffart werd dinsdagmorgen opgepakt vlakbij een politiebureau. Hij had verwondingen op zijn lichaam die hij zichzelf zou hebben toegebracht, stelt de krant New Straits Times.

Onmin over voogdij
Volgens die krant zou de man in onmin hebben geleefd met zijn ex-vrouw in verband met de voogdij over hun zoon. Graffart zit in voorlopige hechtenis in de psychiatrische eenheid van de gevangenis van Changi. Hij moet eind oktober opnieuw voor de rechtbank komen.

Op zijn Facebookaccount is te lezen dat hij 'executive director' is bij Nordea Investment Funds. Op LinkedIn luidt het dat hij hoofd is voor de distributie van fondsen in Zuidoost-Azië voor Nordea Investment Management. Nordea omschrijft zichzelf als de grootste financiële groep in Noord-Europa.

Op Facebook zijn enkele foto's te zien van een liefdevolle vader met zijn zoon. Bij een foto van eind augustus op de Canadian International School staat "ik ben erg trots op jou Keryan, je bent een grote jongen nu". Er staat ook een foto op van de verjaardag van zijn zoon, eind september. Een foto van zondag 4 oktober toont een zijn papa kussende zoon.

Philippe Graffart met zijn zoontje Keryan op de Canadese internationale school in Singapore, op 28 augustus.
Facebook / Philippe Graffart Philippe Graffart met zijn zoontje Keryan op de Canadese internationale school in Singapore, op 28 augustus.
Philippe Graffart.
Facebook / Philippe Graffart Philippe Graffart.