Belg rijdt onder invloed tegen auto in Frankrijk: jongen (11) sterft, zusje (5) en mama gewond

De man was bezig met zijn gsm toen hij inreed op de stilstaande wagen van een gezin.
Twitter @PompierActu De man was bezig met zijn gsm toen hij inreed op de stilstaande wagen van een gezin.
Een Belg van rond de 30 jaar zit in Frankrijk in de gevangenis nadat hij een dodelijk ongeval veroorzaakte onder invloed van alcohol. Hij reed tegen een stilstaande wagen van een gezin toen hij met zijn gsm bezig was. Een jongen (11) kwam om het leven, zijn zusje (5) en mama raakten gewond.

Het ongeval gebeurde vrijdag 2 november op de departementale weg van Vatan naar Issoudun. Omstreeks 15.20 uur, net buiten de gemeente Vatan, knalde de Belgische bestuurder op een stilstaande wagen. Meteen bleek dat de gevolgen van de crash ernstig waren. “In een wagen die op zijn dak lag, troffen we drie gezinsleden aan”, zegt Christophe Fasquelle van de Franse politie aan La Nouvelle République. “Het was snel duidelijk dat het leven van een 11-jarige jongen in gevaar was.” Hij werd met een helikopter naar een ziekenhuis in Tours gebracht. Zijn mama en zusje (5) waren ook gewond. De hulpdiensten brachten ze naar een ziekenhuis in Châteauroux. De volgende ochtend overleed de 11-jarige jongen in het ziekenhuis.

Alcohol én gsm

Ook de Belgische bestuurder raakte lichtgewond. “Na een korte ziekenhuisopname werd hij in voorlopige hechtenis genomen”, zegt procureur Lionel Josserand van Châteauroux. “Hij was onder invloed van alcohol, en bovendien gebruikte hij op het moment van het ongeval zijn gsm.” Een test wees uit dat de bestuurder 0,53 mg alcohol in het bloed had.

Het ongeval gebeurde op een departementale weg in Vatan.
Maps4News Het ongeval gebeurde op een departementale weg in Vatan.19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Van Grimbergen

  Als je 0,53 mg in je bloed hebt komt dat overeen met 1 promille.En dat is meer dan 2 pinten.

 • Robert DE REU

  @ Robrecht Peeters, die 0,53mg bedoelen ze uitgeademde lucht ( de juiste uitdrukking ontgaat me ) waar 0,22 mg is toegelaten dus 0,22 = 0,5 promile, algemeen kan men dus stellen dat de persoonongeveer plus minus 1,2 promile heeft geblazen, ja ze maken het wel ingewikkeld tegenwoordig.

 • nadine Nadine Martin

  Opsluiten voor lange tijd , verdient niet beter ….

 • Elke De Vos

  Een verplicht alcoholslot in elke wagen dat geactiveerd wordt met vingerprintherkenning. Dat zou vermijden dat een ander voor je kan blazen. Alleen krijg je dan het probleem dat je geen twee bestuurders op één wagen kan hebben of er kan nog gesjoemeld worden... Maar mss is er wel een slimme kwiet die daar een oplossing voor kan creëren?

 • Filip Vanlaeken

  Dat politici nog toelaten dat mensen autos besturen kan ik niet begrijpen. Snel een wet : vanaf 2025 geen menselijke besturing meer. Dan is het gedaan met dit soort moord/verlies.