Belg opgepakt in Marokko nadat politie hem betrapt met prostituee

De prostituee en haar Belgische klant werden op heterdaad betrapt.
Shutterstock De prostituee en haar Belgische klant werden op heterdaad betrapt.
In de Marokkaanse stad Agadir is een Belg gearresteerd nadat de politie hem op heterdaad betrapte met een 20-jarige prostituee. Zowel hij als de jonge vrouw werden aangehouden.

Verschillende Marokkaanse media melden dat een Belgische man werd opgepakt. Dat gebeurde op 27 april. De politie viel toen, na klachten van buurtbewoners over lawaaihinder, binnen in een appartement in Agadir.
Door nachtelijke feestjes, en een voortdurend komen en gaan van vooral buitenlandse klanten, vermoedde men al dat de flat dienst deed als bordeel. Terecht, zo bleek, want de prostituee en haar klant waren naakt tijdens de inval. Ze werden op heterdaad betrapt.

Beiden werden gearresteerd, opdat de politie verder onderzoek kon voeren. Of ze intussen op vrije voeten zijn, is niet bekend. De jonge vrouw was afkomstig uit Taroudant.

Prostitutie is verboden in Marokko, maar komt er wel veelvuldig voor, zeker in grote steden. Eind april kregen meer dan 30 prostituees er nog (voorwaardelijke) celstraffen nadat ze betrapt waren tijdens een grote orgie met rijke buitenlandse klanten, waaronder een zanger uit de Verenigde Arabische Emiraten. De buitenlandse klanten gingen allemaal vrijuit. Zij werden wel allemaal tijdelijk van hun vrijheid beroofd, maar kort na hun ondervraging werden ze al weer vrijgelaten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Vanhecke

    En aan het zuidstation vinden ze wel een job