Belg opgepakt in Chili na beschadigen archeologische site

De Atacama-reus in Chili
EPA De Atacama-reus in Chili
In Chili zijn gisteren drie mensen, onder wie één Belg, opgepakt omdat ze schade zouden hebben aangericht aan de Atacama-reus, een geoglief in de Atacamawoestijn. Dat meldt de regionale procureur, Raul Arancibia, vandaag aan Chileense media.

De drie werden gisteren opgepakt op de internationale luchthaven van Arturo Merino Benitez van Santiago. Ze zouden de Atacama-reus, een geoglief of tekening in de aarde, beschadigd hebben. De drie werden ondervraagd en opgesloten.

Het onderzoek ging van start nadat een getuige had gemerkt dat mensen de tekening beschadigd hadden. De drie daders zouden geïdentificeerd zijn door bewakingsbeelden.

Volgens de procureur riskeren de daders een gevangenisstraf van 541 dagen tot vijf jaar en een boete.

EPA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRYNDAK OLEG

  De destructieve neigingen komen weeral eens boven, vooral als ze menen dat niemand het ziet, ze zullen snel doorhebben dat de gevangenis in Peru niet die van België zijn.

 • Marie Thumas

  Maar goed ook. Fikken af van kunsthistorische sites. Hoe stom kan je zijn!

 • Lucas Theophiel

  Normaal dat zij een straf krijgen, als je geen respect hebt blijf je daar weg.

 • Guido VandenBerg

  Het was maar om te lachen zeker ?, ben benieuwd of ze nu nog zullen lachen als ze ginder in een Chileense gevangenis zitten want hoe dom kan je zijn.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Archeologische indrukwekkende sites zijn het beste te bekijken vanuit een vliegtuig. Er zijn toeristische vluchten welke hierover vliegen. Echt de moeite! Wanneer men op een site, welke ook, schade aanricht is het nodig dat men de daders bestraft!