Belg ontsnapt uit gevangenis terwijl politie hoertje (17) naar binnen smokkelt: het begin van 31 dolle uren in Venezuela

Nadat hij 31 uur op vrije voeten was, werd Bombile L. opgepakt in dit hotel langs de kust.
RV Nadat hij 31 uur op vrije voeten was, werd Bombile L. opgepakt in dit hotel langs de kust.
Een Belgische drugssmokkelaar die in Venezuela in de cel zit, heeft de voorbije week spannende momenten beleefd. Met een bizarre ontsnapping haalde hij niet één, maar twee keer de voorpagina van de krant. Helaas voor onze landgenoot: zijn geluk bleef niet duren.

L. Bombile zat al sinds oktober in de gevangenis in Venezuela. Toen werd hij op Maiquetía Simon Bolivar International Airport betrapt met twee kilo drugs, verstopt in een encyclopedie. Met welke drugs hij werd betrapt, is niet duidelijk. Wel is algemeen bekend dat via Venezuela grote hoeveelheden cocaïne vanuit Colombia naar de rest van de wereld worden getransporteerd. 

De Belg met Congolese roots kwam na zijn aanhouding terecht in het cellencomplex van Macuto, in de Venezolaanse havenstad Vargas. Een gevangenis waar gekke dingen gebeuren, zo zou later blijken. 

De gevangenis van Macuto, in de havenstad Vargas.
La Verdad De gevangenis van Macuto, in de havenstad Vargas.

Afgelopen donderdag, wellicht tussen 3 en 4 uur ‘s ochtends, slaagde L. Bombile erin te ontsnappen. De politie startte meteen een grote zoekactie. 

Ondanks een groots opgezette jacht van de politie, was de drugssmokkelaar donderdagavond nog steeds op vrije voeten. “De ontsnapping gebeurde in bizarre omstandigheden”, klonk het op de voorpagina van een lokale krant. 

Strandhotel

Het duurde tot vrijdagochtend 10 uur lokale tijd vooraleer de politie L. Bombile opnieuw in de boeien kon slaan. Hij was in totaal 31 uur op vrije voeten. Hoe ze hem op het spoor kwamen, is niet bekend. Maar aangezien zijn foto verspreid was, bestaat de kans dat iemand hem verklikte. 

Speurders leiden Bombile L. uit hotel Santiago, waar hij zich schuilhield.
La Verdad Speurders leiden Bombile L. uit hotel Santiago, waar hij zich schuilhield.

L. Bombile had zijn toevlucht gezocht in hotel Santiago, een 3-sterrenhotel langs het strand, met zwembad, zicht op zee en slechts op 20 minuten van de luchthaven. De politie viel binnen in kamer 310 van dit hotel. 

Lees verder onder de foto’s

Hotel Santiago, voorzien van een zwembad en zicht op zee.
RV Hotel Santiago, voorzien van een zwembad en zicht op zee.
Het hotel met zijn restaurant en bar ligt vlak naast de zee.
RV Het hotel met zijn restaurant en bar ligt vlak naast de zee.

Wat L. Bombile tijdens zijn vrije uurtjes uitspookte, is niet bekend. Mogelijk had de ontsnapte Belg plannen om naar het buitenland vluchten, want hij was in het bezit van een vals paspoort van de Republiek Congo. Hij had ook verschillende kredietkaarten en valse identiteitsbewijzen bij.

17-jarige prostituee

Drie politieagenten die dienst hadden op het moment van de ontsnapping, zitten intussen zelf in de cel. Het onderzoek legde bloot dat zij een prostitutienetwerk hadden opgezet. Regelmatig smokkelden ze ook prostituees binnen in het cellencomplex. Toen L. Bombile kon vluchten, ging het zelfs om een meisje van slechts 17 jaar oud. Ook dat nieuws haalde de voorpagina in Vargas.

La Verdad

Bekijk ook:

Gepantserde wagen rijdt betogers omver in Venezuela.

Hevige protesten in Venezuela blijven voortduren.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johanneke li

    dom om zo gepakt te worden, afin als drugsdealer verdient hij niet beter!

  • Bruno Draulans

    Waarom duik je ook onder in een hotel !!!