Belg omgekomen in onherbergzame woestijn in New Mexico

RV
Autoriteiten in de Amerikaanse staat New Mexico zijn een onderzoek gestart naar de dood van een Belgisch toerist. Die kwam woensdag om het leven in White Sands National Monument, een woestijn die geklasseerd is als nationaal park en waar de temperatuur hoog kan oplopen. Buitenlandse zaken heeft het overlijden intussen bevestigd aan onze redactie en staat de familie van het slachtoffer bij.

De Belg werd woensdagavond laat gevonden, volgens persbureau AP, nadat rangers bij het sluiten van het park een leeg voertuig hadden zien staan op de parking. Er volgde een zoektocht en daarbij werd de man – van wie de identiteit niet bekend werd gemaakt – dood aangetroffen, op iets minder dan een kilometer van het Alkali Flat-wandelpad.

36 graden

De temperatuur in White Sands steeg woensdag tot 36 graden Celcius. Er is nergens schaduw of iets te drinken te vinden langs de wandelpaden. Rangers waarschuwen bezoekers dat ze zich moeten voorbereiden op onherbergzame omstandigheden als ze de woestijn intrekken, zeker in de zomer. Vroeg genoeg vertrekken en voldoende water en voedsel meenemen, zijn onontbeerlijk.

Het is nog niet duidelijk wat de precieze doodsoorzaak van de Belg is. De National Parks Service is bezig met de zaak en wil volgens een persmededeling geen commentaar geven op een lopend onderzoek. 

Het is niet de eerste keer dat het park een mensenleven eist. In 2015 kwam er een Frans koppel om dat het Alkali Flat-wandelpad volgde met zijn zoontje van 9 jaar. Alleen het kind overleefde het.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Grete Timmons

    Ik woon zelf op een half uurtje van White Sands, en het is idd een woestijn, maar niet van de omvang die je je bij die benoeming voorstelt. Het is een park, met geplaveide straten en goed aangegeven wandelpaadjes. Ik ben er zelf al verschillende keren geweest en kan mij niet voorstellen hoe iemand daar kan sterven, het stikt daar van de toeristen...

  • Rocky Bogaerts

    Vind ik echt zo vreemd. White Sands heb ik zelf bezocht, is niet groot en ligt midden op een militaire basis... het lijkt me dus sterk dat hij van de warmte is omgekomen