Belg met bijna 1000 kilo hasj betrapt in supersnelle speedboot

Na een lange achtervolging onderschept de Guardia Civil de speedboot van de drugskoeriers.
Guardia Civil Na een lange achtervolging onderschept de Guardia Civil de speedboot van de drugskoeriers.
Twee Marokkanen, een Belg en een Fransman die met een speedboot bomvol drugs vanuit Marokko onderweg waren naar Spanje, zijn na een lange achtervolging opgepakt. Ze vervoerden bijna 1.000 kilo hasj. De vier drugskoeriers zijn opgesloten in de gevangenis.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Straat van Gibraltar is een populaire route om vanuit Marokko grote hoeveelheden drugs naar Europa te smokkelen. Daarbij zetten drugsbendes supersnelle speedboten in, die de oversteek van ongeveer 20 kilometer in geen tijd overbruggen. Spanje is al enkele jaren in oorlog met de drugshandelaars en zet de grote middelen in om ze te onderscheppen. Het krijgt daarbij de hulp van Frontex, het Europees Grens- en kustwachtagentschap.

Afgelopen donderdag spotte een vliegtuig van de IJslandse kustwacht, dat deel uitmaakt zo'n Frontex-missie, in de Alboranzee een supersnelle speedboot waarin grote pakketten drugs lagen. Daarop vaarden politieboten in verschillende maten de speedboot tegemoet. Na een lange achtervolging kon men de drugskoeriers arresteren. De Guardia Civil verspreidde daar ook videobeelden van.

De bemanning en de drugs werden overgebracht naar de Spaanse enclave Ceuta, aan de Noord-Afrikaanse zijde van de Straat van Gibraltar. De snelle boot is in beslag genomen. De 26 pakketten hasj waren na weging goed voor 963 kilo. De drugskoeriers zijn opgesloten in de gevangenis.

Lees ook:

Belg tijdens reis naar Marokko betrapt met 15 kilo cocaïne in achterbumper

Twee Belgen gearresteerd na vondst 500 kilo hasj in Spanje

“Opgelet, drugsinvoerder heeft 120 kg cocaïne gestolen. Beloning van 100.000 euro, levend of dood” Met dossier ‘Makreel’ komt één van Antwerpens grootste drugsbendes voor rechter (+)
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • HUGO Wils

  Uit de beelden kan men opmaken dat de Guardia Civil er niet mee lacht en met de koeriers smijt!Hier zou men onmiddellijk spreken van politiegeweld en opende het parket een onderzoek.

 • Vanessa Huysmans

  Euhmm Luc Cuypers, het gaat over drugssmokkel vanuit Marokko, waar waarschijnlijk Marokkanen wonen? De Belg en Fransman kunnen Marokkaanse roots hebben? Zie het verband niet met Blankenberge...dat waren allemaal jongeren uit België maar met andere roots. We moesten zelf is weten waar onze origine lag, moet dat altijd gezegd worden? Ik ben Belg, omdat ik hier geboren ben,anderen hebben Spaanse roots of Engelse, Duitse,maar we zijn Belg ongeacht onze kleur en afkomst. Punt.

 • Vercruyssen Willy

  In Spanje in de gevangenis is hetzelfde als in de oudheid met 40 of meer in een cel en geen prioriteiten

 • luc Cuypers

  Hier wordt gesproken over Belgen, Marokkanen en Fransen . Waarom mag dat niet als het over oproer op het Blankenbergse strand gaat ? Daar zijn het plots Brusselse jongeren . Politieke correctheid ? Onzin . De kranten , ministers en andere politici moeten eens starten met een kat een kat te noemen . De kiezer zou dat appreciëren .

 • Johan Van Hamme

  lol. Die politiemannen vaarden in exact hetzelfde type boot als de drugskoeriers. Maar die waren 1 ton zwaarder geladen, dus trager. En als ik het goed begrijp hebben heeft de politie daar er nu zo'n boot extra bij.