Belg komt om door verdwaalde kogel in Brazilië

UNKNOWN
In Rio de Janeiro, Brazilië, is afgelopen nacht een Belgische universitair docent doodgeschoten. Dat melden plaatselijke media en is bevestigd door een woordvoerder van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om de 50-jarige Dominique Boxus, afkomstig uit Borgworm, in de provincie Luik.

"De familie van het slachtoffer is inmiddels op de hoogte gebracht", zegt woordvoerder Hendrik Van de Velde. Boxus werkte sinds 2003 in Brazilië, eerst aan een universiteit in Sao Paulo, later aan een universiteit in Rio.

Volgens getuigen is hij getroffen door een verdwaalde kogel. Hij en een metgezel hoorden schoten op straat en zochten dekking in het café waar ze net de rekening wilden betalen. Boxus werd geraakt in zijn borst, zei de metgezel tegen de krant O Dia (De Dag).

Er zou geschoten zijn vanuit een auto op een man op straat die met een mes een andere persoon had aangevallen. De man met het mes werd gewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Dominique Boxus werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar bezweek aan zijn verwondingen. Zijn lichaam is overgebracht naar het Forensisch Instituut in Rio.

Google Maps