Belg gearresteerd bij inval in Maastrichtse coffeeshop

AFP
Bij een inval van de politie in een coffeeshop in Maastricht is vandaag ook een Belg gearresteerd, zo heeft een politiewoordvoerster bekendgemaakt.

Voor de derde dag op rij viel de politie binnen in een coffeeshop in Maastricht in het zuidoosten van Nederland. Het ging om wietboot de Smokey die onverwachts politiebezoek kreeg. Daarbij werden drie mensen aangehouden.

Naast de beheerder en een medewerker van de coffeeshop arresteerde de politie ook een 17-jarige Belgische bezoeker. Mensen onder de 18 jaar hebben geen toegang tot de coffeeshop en aan hen mag geen wiet verkocht worden. Daarmee is de Smokey volgens de politie dubbel in overtreding. Enerzijds wegens verkoop aan buitenlanders, anderzijds wegens het binnenlaten van een jeugdige. De politie nam ook de handelsvooraad softdrugs in beslag.

De politie controleert op de verkoop van wiet aan mensen die niet in Nederland wonen. Eerder vielen agenten al binnen in de naastgelegen wietboot Mississippi en de Kosbor. Ook daar werden beheerders en personeelsleden aangehouden en de voorraad wiet en hasj in beslag genomen.