Ga naar de mobiele website
^ Top

Belg en vier anderen opgepakt voor diefstal 30 BMW's

(archieffoto)
REUTERS (archieffoto)
Vijf mannen zijn in Nederland aangehouden voor een serie diefstallen van BMW's. Eén van de verdachten komt uit ons land.

De meeste verdachten werden opgepakt in een loods in het Friese Drachten, waar een gedemonteerde BMW stond die afgelopen weekeinde was gestolen.

Vanaf mei vorig jaar werden in Friesland en de provincies Groningen en Drenthe zo'n dertig BMW's gestolen. Bovendien werd geprobeerd tien auto's te stelen of er spullen uit te halen. Volgens de politie werden gestolen auto's volledig gedemonteerd en gestript waarna de onderdelen de verkoop in gingen.

De verdachten zijn in de leeftijd van 27 tot 48 jaar en komen uit de Friese steden Leeuwarden, Heerenveen, Wolvega en België.

De vijf werden gisteren gearresteerd in de garage aan de Helmhout in Drachten, de zesde even later in Heerenveen, liet de politie dinsdag weten. Allen zitten vast op verdenking van diefstal en heling.

Tot nu toe heeft de politie zes autodiefstallen gelinkt aan de mannen. Onderzocht wordt of ze voor meer diefstallen verantwoordelijk zijn. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug