Belg die levenslang kreeg opgepakt in Cambodja voor cocaïnehandel

Tanguy Taller.
Rv Tanguy Taller.
In Cambodja is een voortvluchtige Belg opgepakt die verdacht wordt van cocaïnesmokkel. Eerder dit jaar werd in dezelfde zaak al een 34-jarige Bruggeling opgepakt. David Catry werd veroordeeld tot een levenslange celstraf en zit nog steeds in de Cambodjaanse gevangenis.

Begin januari werd Catry opgepakt nadat hij op de luchthaven van Cambodja betrapt werd met ruim één kilogram cocaïne in zijn koffer. De Bruggeling liep tegen de lamp toen de douaniers zijn bagage helemaal opensneden. 

"Maar de gevonden drugs is niet van mij. Ik heb die koffer zo gekocht", verklaarde de man aan de politie. Een uitleg waar de lokale autoriteiten weinig geloof aan hechten. Dat vertaalde zich ook tijdens het proces. De man kreeg een levenslange gevangenisstraf.

Tien maanden onder radar
In dezelfde zaak verdachten de lokale autoriteiten een andere Belg van medeplichtigheid. De 38-jarige Tanguy Taller bleek echter voortvluchtig en bleef ruim tien maanden onder de radar. Deze week kon hij eindelijk gevat worden door de politie. 

In juli van dit jaar werd hij bij verstek al veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf en een boete van 80 miljoen riel (17.000 euro). Het is niet duidelijk of de man nu een nieuw proces zal krijgen of niet. Ook over zijn eigen verklaringen is nog niets bekend. 
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roberts Jones

  Het gaat wel om twee Belgen waarvan we verlost zijn. Good riddance !

 • ANN LIMBOS

  Te stom om te helpen donderen...

 • Johan LAUNDERS

  Geen medelijden zoals ook niet met David. Was in België al bezig met drugs. En dat wisten zijn "vrienden" in België heel goed!

 • dirk belis

  Laat hem er zitten! Dat zal niet zijn zoals club med. Hier!. En daar zal hij nooit meer uitgeraken. Hier loopt die terug rond binnen enkele jaren. Laten zitten !

 • Samuel Smausentich

  Goed zo. Die gasten zien we de eerstvolgende 20 jaar nog niet terug op vaderlandse bodem.