Belg betrapt die drie jonge vrouwen uit Oekraïne als prostituee wilde verkopen

Het was de bedoeling dat de drie jonge vrouwen als prostituee aan de slag zouden gaan.
HLN Het was de bedoeling dat de drie jonge vrouwen als prostituee aan de slag zouden gaan.
Aan de grens van Oekraïne met Polen heeft de politie een Belg opgepakt die met drie jonge meisjes uit Oekraïne op was naar Europa. Hij zou van plan geweest zijn om ze te verkopen als prostituee. Het was de bedoeling dat de dames in een bordeel aan de slag zouden gaan.

Het lijkt wel een scène die weggeplukt is uit Matroesjka’s. In die Vlaamse televisieserie die tussen 2005 en 2008 werd uitgezonden, trokken Belgische vrouwenhandelaars naar Oost-Europa om meisjes te rekruteren die nadien werden uitgebuit in de prostitutie. Daar was het fictie, hier is het echt.

De Belg was met een blauwe Nissan Micra op weg vanuit Oekraïne naar de Europese Unie, toen hij op 15 juli werd tegengehouden in Krakovets, aan de grensovergang met Polen. Videobeelden tonen hoe grenswachters de man arresteren. In zijn wagen zaten drie jongedames, volgens de politie slachtoffers van mensenhandel. Mogelijk had onze landgenoot hen een legale job in de horeca beloofd.

De Belg werd in de boeien geslagen en in voorlopige hechtenis geplaatst op verdenking van mensenhandel.
HLN De Belg werd in de boeien geslagen en in voorlopige hechtenis geplaatst op verdenking van mensenhandel.

Volgens de Oekraïense politie wordt de Belg beschouwd als organisator van het transport. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt. Het is niet duidelijk of de man intussen al weer op vrije voeten is of niet. De drie jonge vrouwen zagen vrijwillig af van hun verdere reis. Ze keerden terug naar huis.

Massagesalons

“Mensenhandelaars maken vaak misbruik van de kwetsbare situatie van zo'n meisjes”, meldt de politie van Oekraïne. “Ze beloven hen een legale job, maar eens ter plaatse moeten ze eerst hun schulden aflossen en belanden ze in de prostitutie.” Ze komen dan terecht in een bordeel of massagesalon, waar ze seksueel uitgebuit worden. Ze moeten er zich verschillende keren per dag prostitueren.

De Belg werd in de boeien geslagen en in voorlopige hechtenis geplaatst op verdenking van mensenhandel.
HLN De Belg werd in de boeien geslagen en in voorlopige hechtenis geplaatst op verdenking van mensenhandel.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marianne verstraete

  Raar , mijn reactie die er niet toe doet wordt weergegeven ! En mijn reactie op het artikel niet . Ik geloof hun verhaal ook niet , valiezen gezien ? LV , samsonite ? Dat zijn geen vrouwen die op zoek zijn naar een beter leven ! Ze zitten middenin de luxe !

 • Julien De Kerpel

  Hier bij " ons " zou men de mensen die deze sukkelaar opgepakt hebben , waarschijnlijk voor een " mede " rechter gebracht hebben , wegens stelen , aja men pakt diene mens zijn broodwinning af !

 • Jean-Paul Haesen

  Ik denk dat hij aldaar de juiste mensen niet betaald heeft. Anders was hij zonder problemen over de grens geraakt.

 • Jan Verstrepen

  Mensenhandel floreert dit is slechts de top van de ijsberg, met die kerel geen pardon, uitleveren aan Oekraïne waar hij een echte straf zal krijgen. Ik denk dat het broodnodig is om die meisje van ginder te informeren over die toestanden, uiteindelijk lopen zij er met hun open ogen in. Het is niet slim maar ja op die leeftijd droomt men nog en kent men de monsters niet die rondlopen op deze planeet en zoals de duivel lachten die altijd.

 • Dirk Hofstede

  Man man , wat een verhaal zeg. Ik geloof er niks van anno 2019. Zou dit in de jaren 90 zijn , dan zou het de waarheid geweest kunnen zijn. Prostitutie is vanaf de jaren eind 90 niet rendabel meer. In de jaren 90 verdiende een dame in Nederland achter een vitrine circa 1000 tot 1200 per dag. Vanaf de euro is het met het jaar omlaag gegaan Een dame mag nu al blij zijn met 400 euro per dag. Mensen handel met 3 dames anno 2019 ? Bestaat niet.