Belg (67) dood aangetroffen op bed in Thailand: slachtoffer zwaar toegetakeld

Het 67-jarige slachtoffer lag dood op een roze matras toen de politie hem vond.
Screenshot Het 67-jarige slachtoffer lag dood op een roze matras toen de politie hem vond.
In Thaïland is een Belgische man (67) vermoord teruggevonden in zijn slaapkamer. Dat melden Thaïse media. De politie vond hem halfnaakt op het bed. Het slachtoffer was extreem hard toegetakeld. De politie omschrijft wat ze aantroffen als “horror”.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het overlijden nog niet bevestigen. Thaïse media melden dat het slachtoffer een 67-jarige Belg is. De man werd zondagnamiddag door de politie dood aangetroffen op zijn bed in Rayong, aan de zuidkust van Thaïland. Het was zijn eigen familie die de politie verwittigde. Dat gebeurde zondagnamiddag omstreeks 15 uur. Daarop gingen agenten ter plaatse. 

De politie voert het onderzoek aan het huis van het slachtoffer.
Screenshot De politie voert het onderzoek aan het huis van het slachtoffer.
Screenshot

Wat ze aantroffen, omschrijft de Thaïse pers als “pure horror”. In de hele kamer en op de vloer waren bloedsporen. De Belg lag halfnaakt op bed. Hij lag op zijn buik op een roze matras. 

Blauwe plekken

Toen ze het stoffelijk overschot omdraaiden, werd duidelijk hoe hard de man was toegetakeld. Zijn gezicht zat helemaal onder de blauwe plekken en bloed. Zijn linkeroog zou uit de oogkas verwijderd zijn. Een onderzoek wees uit dat het slachtoffer al om 7 uur ‘s ochtends overleden zou zijn. De exacte doodsoorzaak is nog niet duidelijk.

Screenshot

Op het moment van de moord waren er naar verluidt drie mensen in het huis. De 57-jarige vrouw van de Belg, K.Y., haar moeder, én een voormalige monnik. Die was in huis was gehaald om te koken voor het gezin. De politie verdenkt de monnik, K.U. (51), van de moord.

Ex-monnik

De vrouw van de Belg had die monnik leren kennen via Facebook. Toen hij haar vertelde dat hij zijn tempel ging verlaten, nodigde ze hem uit in hun huis om te koken en om voor haar man te zorgen. Die lag toen in het ziekenhuis en kampte met gezondheidsproblemen.

Een 51-jarige voormalige monnik die als kok inwoonde bij het gezin, wordt verdacht van de moord.
RV Een 51-jarige voormalige monnik die als kok inwoonde bij het gezin, wordt verdacht van de moord.

De vrouw beweert dat ze afgelopen zondag ruzie hoorde maken in de slaapkamer van haar man, maar dat ze niet binnen durfde gaan. Pas toen haar dochter en schoonzoon thuiskwamen, troffen ze haar man dood aan. Toen was het al 15 uur in de namiddag. Het was haar schoonzoon die de politie verwittigde.

Screenshot

De politie vindt de uitleg van de vrouw verdacht. Ze willen weten waarom het acht uur duurde, vooraleer ze op de hoogte werden gebracht. De familieleden worden verder ondervraagd in de hoop dat de ware toedracht aan het licht komt.

Kok aangehouden

De kok, K.U. (51), ontkent dat hij de Belg vermoord heeft. Toch beschikt de politie blijkbaar over voldoende aanwijzingen dat hij schuldig is. Hij is aangeklaagd voor mishandeling met de dood tot gevolg.

Buren vertelden aan Thaïse media dat het gezin in harmonie leefde, totdat de kok bij hen kwam inwonen.

Screenshot
Screenshot1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Van Eersel Guy

    Weer een triest verhaal

Video