Belg (63) bestolen nadat hij in Thaise homobuurt man mee naar zijn kamer neemt

De 63-jarige Belg L.R. werd in Pattaya slachtoffer van diefstal.
Shutterstock/RV De 63-jarige Belg L.R. werd in Pattaya slachtoffer van diefstal.
Een 63-jarige Belg is in Pattaya bestolen door een jongere Thaise man. Die had hij tijdens een avondje stappen leren kennen in de bekendste homobuurt van de Thaise stad. Toen L.R. onder de douche stond, ging de 29-jarige lopen met zijn geld.

L.R. schakelde na de diefstal de toeristenpolitie in. Hij vertelde hen dat hij iets was gaan drinken aan ‘Jomtien Beach’. Daar bevindt zich de toonaangevende homoscène in de hoofdstad van het sekstoerisme. Hij raakte er aan de praat met de 29-jarige K. Thalang. Samen zaten ze enkele uren in een bar, waarna L.R. de Thaise man uitnodigde op zijn kamer. 

Bij de thuiskomst in zijn kamer concludeerde de Belg echter dat hij veel te dronken was voor wat komen zou. Daarom wilde hij eerst douchen om te ontnuchteren. 

Toen hij weer uit de badkamer kwam, bleek zijn nieuwe Thaise vriend met de noorderzon vertrokken. Op zich geen ramp, ware het niet dat hij er ook vandoor was met 100 euro, 1.500 Thaise Baht (42 euro), een portefeuille, kledij en een motorfiets. L.R. schakelde meteen de politie in. 

Slachtoffer L.R. (63) duidt aan door wie hij werd bestolen.
RV Slachtoffer L.R. (63) duidt aan door wie hij werd bestolen.

Camerabeelden

Die konden K. Thalang identificeren aan de hand van beelden van een bewakingscamera, waarop te zien was hoe de man er halsoverkop vandoor ging. Even later werden bij een huiszoeking de gestolen goederen aangetroffen in een rugzak, waardoor de man wel moest bekennen. 

Op onderstaande videobeelden is te zien dat de politie de man arresteert. L.R. trok ook nog naar het politiebureau om aan de politie te bevestigen dat ze de juiste hadden opgepakt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudi Bollaerts

  Dat ze hier ook maar zo streng waren de straten zouden properder zijn maar hier is het gerecht toch zo soft .

 • Adolf Brol

  Fait divers dat gebeurt hier ook. Dit komt alleen in het nieuws omdat het over Thailand gaat dat men wil stigmatiseren. @Rydams Eengelbert je hebt gelijk daar hanteert het gerecht geen pamperbeleid zoals in Belgie.

 • Joris De Beule

  een iéts andere reactie daar, als je bedenkt dat hier iemand van 90 thuis beroven niet erg meer is, je staat een uur later toch gewoon weer thuis...En geen naam in het dossier, geen beeldmateriaal zonder 'balkje'...

 • Jean-Paul Hanon

  Deze diefstallen gebeuren overal ter wereld. De snelheid waarmee de politie gewerkt heeft is wel uitzonderlijk, daar ze kunnen ze in Belgie nog iets van leren. De rechter zal ze ook minder vlug vrij laten dan bij ons.

 • Nadia Willems

  Hij moet het maar weten. Je weet dat je in de problemen komt als je daar je pleziertjes gaat opzoeken...