Belg (63) bestolen nadat hij in Thaise homobuurt man mee naar zijn kamer neemt

De 63-jarige Belg L.R. werd in Pattaya slachtoffer van diefstal.
Shutterstock/RV De 63-jarige Belg L.R. werd in Pattaya slachtoffer van diefstal.
Een 63-jarige Belg is in Pattaya bestolen door een jongere Thaise man. Die had hij tijdens een avondje stappen leren kennen in de bekendste homobuurt van de Thaise stad. Toen L.R. onder de douche stond, ging de 29-jarige lopen met zijn geld.

L.R. schakelde na de diefstal de toeristenpolitie in. Hij vertelde hen dat hij iets was gaan drinken aan ‘Jomtien Beach’. Daar bevindt zich de toonaangevende homoscène in de hoofdstad van het sekstoerisme. Hij raakte er aan de praat met de 29-jarige K. Thalang. Samen zaten ze enkele uren in een bar, waarna L.R. de Thaise man uitnodigde op zijn kamer. 

Bij de thuiskomst in zijn kamer concludeerde de Belg echter dat hij veel te dronken was voor wat komen zou. Daarom wilde hij eerst douchen om te ontnuchteren. 

Toen hij weer uit de badkamer kwam, bleek zijn nieuwe Thaise vriend met de noorderzon vertrokken. Op zich geen ramp, ware het niet dat hij er ook vandoor was met 100 euro, 1.500 Thaise Baht (42 euro), een portefeuille, kledij en een motorfiets. L.R. schakelde meteen de politie in. 

Slachtoffer L.R. (63) duidt aan door wie hij werd bestolen.
RV Slachtoffer L.R. (63) duidt aan door wie hij werd bestolen.

Camerabeelden

Die konden K. Thalang identificeren aan de hand van beelden van een bewakingscamera, waarop te zien was hoe de man er halsoverkop vandoor ging. Even later werden bij een huiszoeking de gestolen goederen aangetroffen in een rugzak, waardoor de man wel moest bekennen. 

Op onderstaande videobeelden is te zien dat de politie de man arresteert. L.R. trok ook nog naar het politiebureau om aan de politie te bevestigen dat ze de juiste hadden opgepakt.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudi Bollaerts

  Dat ze hier ook maar zo streng waren de straten zouden properder zijn maar hier is het gerecht toch zo soft .

 • Adolf Brol

  Fait divers dat gebeurt hier ook. Dit komt alleen in het nieuws omdat het over Thailand gaat dat men wil stigmatiseren. @Rydams Eengelbert je hebt gelijk daar hanteert het gerecht geen pamperbeleid zoals in Belgie.

 • Joris De Beule

  een iéts andere reactie daar, als je bedenkt dat hier iemand van 90 thuis beroven niet erg meer is, je staat een uur later toch gewoon weer thuis...En geen naam in het dossier, geen beeldmateriaal zonder 'balkje'...

 • Jean-Paul Hanon

  Deze diefstallen gebeuren overal ter wereld. De snelheid waarmee de politie gewerkt heeft is wel uitzonderlijk, daar ze kunnen ze in Belgie nog iets van leren. De rechter zal ze ook minder vlug vrij laten dan bij ons.

 • Rydams Eengelbert

  Rydams Engelbert. Ik kom regelmatig in Thailand en geloof me maar die gaat voor jaren naar de monkey house zoals ze het daar noemen. Justitie van hier moet daar eens in de leer gaan.