Belg (48) na bijna 10 jaar opgepakt voor dubbele moord in Brazilië

Agenten van de federale politie pakten de man op na een tip.
Shutterstock Agenten van de federale politie pakten de man op na een tip.
In de Brazilië is een 48-jarige Belgische zakenman opgepakt voor zijn betrokkenheid bij een dubbele moord. Die vond al in 2010 plaats, maar onze landgenoot bleef al die tijd uit de handen van het gerecht. Gisteren werd hij opgepakt na een tip. 

“De Braziliaanse autoriteiten hebben contact opgenomen met het consulaat-generaal in Rio de Janeiro om zijn aanhouding te melden”, aldus Nadia Benini van FOD Buitenlandse Zaken. De Belg had gisteren volgens verschillende lokale media net zijn kinderen afgezet aan school, toen hij in de ‘avenida Ayrton Senna’ in Natal werd opgepakt. Die stad ligt in de deelstaat Rio Grande do Norte en telt 1,2 miljoen inwoners. 

De dubbele moord waarbij hij betrokken zou zijn, gebeurde in 2010 in de kustgemeente Conde, die bekendstaat voor haar naturistenstrand. Details over de feiten werden niet meegedeeld.

De moord gebeurde in februari 2010 in de kustgemeente Conde.
Shutterstock De moord gebeurde in februari 2010 in de kustgemeente Conde.

Volgens de Braziliaanse politie is de Belg een zakenman. De autoriteiten gingen deze week achter hem aan, nadat ze een tip kregen dat hij zich mogelijk in Rio Grande do Norte bevond. “De Belg was verrast bij zijn aanhouding en beweert niets te weten over de feiten die zijn arrestatie rechtvaardigen”, meldde de politie.

Hij werd in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van het verdere verloop van de zaak voor het gerecht.

De dubbele moord vond plaats in de kustgemeente Conde.
Maps4News De dubbele moord vond plaats in de kustgemeente Conde.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Polutnik Ronald

  Natuurlijk hebben ze er geen weet van en ook nooit gehoord over deze feiten . Maar hij zal wel door de mand vallen en dan levenslang in de gevangenis .

 • Polutnik Ronald

  Natuurlijk hebben ze er geen weet van en ook nooit gehoord over deze feiten . Maar hij zal wel door de mand vallen en dan levenslang in de gevangenis .

 • Pieter Mathieux

  ‘Zakekenman’... In Latijns-Amerika is bijna iedereen een Empresário (zakenman). Dit gaat van café-eigenaars, de uitbater van een hotdogkraam tot de lokale drugsbaron. Er wordt bijna nooit gezegd wat de man of vrouw in kwestie echt doet.

 • francois dierickx

  Goed zo en nu zware celstraf gedaan met zijn luxe leven