Belg (47) die dodelijke val maakte met parapente in Zwitserland was fractieleider van Ecolo-Groen in Oudergem

Beeld ter illustratie.
kos Beeld ter illustratie.
De 47-jarige Vincent Molenberg, gemeenteraadslid in Oudergem en fractieleider van Ecolo-Groen in Oudergem, is maandagavond in Zwitserland om het leven gekomen na een dodelijke val met een parapente. Ecolo Brussel maakt het nieuws van het overlijden bekend op haar Facebookpagina.

Het dodelijk ongeval deed zich maandagavond voor op een hoogte van 3.000 meter. Om een nog onbekende reden is de man neergestort tijdens een cursus paragliding. Een medische helikopter is meteen ter plaatse gekomen, maar kon enkel het overlijden van de veertiger vaststellen. 

Vincent Molenberg laat een vrouw en vier kinderen achter. Hij was lid van de gemeenteraad sinds 2012 en was eerder ook al voorzitter van het OCMW in Oudergem. Na de groene overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen werd hij ook vicevoorzitter van de gemeenteraad in Oudergem. Over zijn begrafenis is er nog geen informatie, die wordt later bekend gemaakt. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • robrecht Peeters

    4 kinderen en dan paragliding beoefenen getuigt van weinig verantwoordelijks zin. Het zegt alles over zijn persoonlijkheid. Kon hij echt geen andere bezigheden verzinnen.Maar ja hij stierf tijdens zijn vakantie en wat hij gaarne deed wat toch een grote troost moet zijn voor zijn vrouw en 4 kinderen. Of was het een gecamoufleerde zelfmoord...

  • guido vermeyen

    Je ziet ze werkelijk opstijgen aan de rand van de berg, heel spectaculair, zo vlakbij....