Belg (47) die dodelijke val maakte met parapente in Zwitserland was fractieleider van Ecolo-Groen in Oudergem

Beeld ter illustratie.
kos Beeld ter illustratie.
De 47-jarige Vincent Molenberg, gemeenteraadslid in Oudergem en fractieleider van Ecolo-Groen in Oudergem, is maandagavond in Zwitserland om het leven gekomen na een dodelijke val met een parapente. Ecolo Brussel maakt het nieuws van het overlijden bekend op haar Facebookpagina.

Het dodelijk ongeval deed zich maandagavond voor op een hoogte van 3.000 meter. Om een nog onbekende reden is de man neergestort tijdens een cursus paragliding. Een medische helikopter is meteen ter plaatse gekomen, maar kon enkel het overlijden van de veertiger vaststellen. 

Vincent Molenberg laat een vrouw en vier kinderen achter. Hij was lid van de gemeenteraad sinds 2012 en was eerder ook al voorzitter van het OCMW in Oudergem. Na de groene overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen werd hij ook vicevoorzitter van de gemeenteraad in Oudergem. Over zijn begrafenis is er nog geen informatie, die wordt later bekend gemaakt. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • robrecht Peeters

    4 kinderen en dan paragliding beoefenen getuigt van weinig verantwoordelijks zin. Het zegt alles over zijn persoonlijkheid. Kon hij echt geen andere bezigheden verzinnen.Maar ja hij stierf tijdens zijn vakantie en wat hij gaarne deed wat toch een grote troost moet zijn voor zijn vrouw en 4 kinderen. Of was het een gecamoufleerde zelfmoord...

  • guido vermeyen

    Je ziet ze werkelijk opstijgen aan de rand van de berg, heel spectaculair, zo vlakbij....