Belg (43) omgekomen bij frontale crash in Italië, echtgenote (42) zwaargewond

.
TGR Trento .
Er is een Belg om het leven gekomen bij een zwaar ongeval in het noorden van Italië. Dat melden verscheidene Italiaanse nieuwssites. Het incident gebeurde in Zambana, vlakbij Trente. Het dodelijke slachtoffer is een 43-jarige man. Zijn echtgenote (42) is zwaargewond.

Het koppel was volgens Trento Today met vakantie in de regio. Ze waren gisteren in de vroege namiddag onderweg naar Trente toen het ongeval gebeurde.

Inhaalmanoeuvre 

Volgens de krant l’Adige gebeurde de crash bij een inhaalmanoeuvre van de Belgen. Hun Citroën C3 zou daarbij frontaal op een tegenligger gebotst zijn. In die Ford zat een 31-jarige vrouw uit Trente. Zij raakte zwaargewond. Een Duitser (62) die met zijn grijze Berlingo achter de Belgen reed, kon niet tijdig stoppen en deelde in de brokken. De Duitser liep lichte verwondingen op.


De hulpdiensten kregen de melding binnen iets na 14.30 uur en repten zich naar de provinciale weg 235 tussen Trente en Rocchetta. Naast politie en brandweer – die hydraulische apparatuur nodig had om de slachtoffers te bevrijden – kwam er ook een helikopter ter plaatse. Voor de 43-jarige Belg konden ze niets meer doen. Die was al overleden. Zijn vrouw bleek zwaargewond. (lees hieronder verder)

De reddingshelikopter bracht de twee zwaargewonden naar een ziekenhuis in Trente. Daar werden ze opgenomen op de afdeling intensieve zorgen.

Volgens de krant Il Dolomiti gebeurde het ongeval op een lang recht stuk weg, dat vaak gebruikt wordt om in te halen. Volgens de krant zou dat daar echter niet mogen en staat er een volle witte lijn in het midden van de weg.

Over de identiteit van de Belgen is voorlopig niets bekend. 

Het ongeval gebeurde in de buurt van het Italiaanse Trente.
ShutterStock Het ongeval gebeurde in de buurt van het Italiaanse Trente.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cecarine De Smet

  Veel sterkte en innige deelneming voor de familie van het slachtoffer

 • Gerd Peeters

  Sterkte aan de vrouw en haar familie.

 • Rudy Donkerwolcke

  Mijn innige deelneming voor de familie en vrienden. Moge hun ziel in vrede rusten.

 • Katrien Caers

  Innige deelneming aan de families van de slachtoffers. Vraag me wel af van waar die Italiaanse kwam, als er achter die Belgen ook een Duitser van mening was dat hij kon inhalen... Het is helaas allemaal heel snel gebeurd...

 • Tanja verschoore

  Innige deelneming voor de familie