Belg (39) steekt politiechef in het zuiden van Frankrijk dood om hond

Politie en ambulancepersoneel is aanwezig op de plek waar de steekpartij plaatsvond.
AFP Politie en ambulancepersoneel is aanwezig op de plek waar de steekpartij plaatsvond.
In de stad Rodez, in het zuidwesten van Frankrijk, is het hoofd van de gemeentepolitie eerder deze week neergestoken en overleden aan zijn verwondingen. De stad is in shock. Volgens France 3 werden de feiten gepleegd door een Belg. 

De 39-jarige Belg zou al tientallen keren in aanraking zijn gekomen met de politie en reeds meerdere malen zijn veroordeeld voor het gebruik van geweld. 

lees verder onder de tweet:

De vermoedelijke dader werd kort na de feiten opgepakt. "Hij is reeds gekend bij de ordediensten. In april van dit jaar heeft hij nog de deur van het stadhuis vernield", verklaarde een bron aan het Franse persagentschap. Volgens France 3 zou hij ook de burgemeester bedreigd hebben.

Hond

De steekpartij vond donderdagmiddag plaats midden op straat. Slachtoffer Pascal Filoé, vader van drie kinderen, werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar aan zijn verwondingen. De dader gaf toe dat hij handelde uit woede omdat hij door de gemeente verplicht werd om zijn hond af te staan.

Politie is aanwezig op de plek waar de steekpartij plaatsvond.
AFP Politie is aanwezig op de plek waar de steekpartij plaatsvond.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hilde Geysen

  Dat zijn hond afgenomen is zal ook wel zijn redenen hebben zeker. Als hij al zo'n kort lontje had en gekend was als agressief...

 • Maurice Verheyen

  Wat een vooroordelen hier. Ocharme. Mijn medeleven gaat naar het slachtoffer en zijn familie.

 • Luc Michiels

  Ja, in het artikel in Le Parisien meld men wel zijn naam

 • Erwin De Meyer

  Die zal na 1 / 3 van zijn straf uitzitten niet vrij komen daar. Maar goed ook !

 • Ronny Cuypers

  Gekend door politie en gerecht. Een verleden van geweld en geweld en geweld. Toch wordt er niet deftig opgetreden. Nu is er een mens moeten sterven.