Bekende Fox News-presentator zegt geen campagne te zullen voeren met Trump. Twaalf uur later doet hij exact het omgekeerde

Sean Hannity sprak openlijk zijn steun uit voor de president.
AP Sean Hannity sprak openlijk zijn steun uit voor de president.
De bekende en bij Republikeinse Fox News-journalist Sean Hannity was gisteren aanwezig bij de laatste campagnebijeenkomst van president Donald Trump. Hannity besteeg het podium waar Trump zijn aanhangers toesprak en riep hen op voor de Republikeinen te stemmen. Nochtans zei Hannity slechts een halve dag eerder dat hij “niet het podium zou opstappen en geen campagne zou voeren” voor Trump.

“In tegenstelling tot de berichten, zal ik een live-uitzending doen vanuit Cape Girardeau en de president interviewen voor de meeting”, tweette Hannity ‘s ochtends. “Voor alle duidelijkheid: ik zal niet het podium opstappen en geen campagne voeren met de president. Ik versla de laatste meeting voor mijn programma. Iets wat ik al elke verkiezing in het verleden heb gedaan.”

“Alle journalisten daar zijn fake news”

Maar amper twaalf uur later deed de Fox News-presentator, die zijn voorkeur voor de Republikeinen anders ook niet onder stoelen of banken steekt, het exacte omgekeerde van wat hij beweerd had. In Cape Girardeau, Missouri, verscheen hij plots aan de zijde van president Trump, zei hij dat Trump zo populair was omdat die zijn beloftes heeft gehouden en riep hij de aanwezigen op vandaag massaal voor Republikeinse kandidaten te stemmen. 

“Oh ja”, voegde Hannity er wijzend naar de journalisten in de zaal nog aan toe, “zij zijn allemaal fake news”. Nochtans stonden achteraan de zaal ook Fox-collega’s van Hannity. Op andere tv-zenders stelden commentatoren zich ondertussen grote vragen bij Hannity’s openlijke steunbetuiging voor de president en het feit dat hij zijn belofte zo openlijk verbrak. 

“Ik kan er niet aan uit dat Hannity de hele dag ontkent dat hij op het podium zal staan, om dan door Trump op het podium geroepen te worden en naar echte journalisten te wijzen en te zeggen dat zij ‘fake’ zijn”, tweette The New York Times-journalist Maggie Haberman.

Bij Fox News werd er alles aan gedaan om de schijn van onpartijdigheid ondanks alles toch op te houden. Volgens de zender zou Hannity er enkel zijn dagelijkse politieke programma opnemen. Het optreden van Hannity op het podium met Trump werd niet uitgezonden, wel een gesprek met de president enkele minuten voor hij en Hannity het podium bestegen.

AP7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Remus Bogaert

  @phillipe dierickx , vraag jij je nooit af vanwaar die Anti Trump media komt ? Heb je al eens een boek gelezen Over die mens zijn carrière ? Ik volg de pers niet, ik kan mijn eigen oordeel vellen aan de hand van zijn doen en laten ... en dat is niet fraai.

 • Leo Peeters

  Dat is wat men noemt een Weverke doen.

 • philippe dierickx

  Alle media in de usa en overal ter wereld zijn anti trump. Als fox news dan zijn sympathie laat blijken is het er weer over volgens de linkse hypocrieten.

 • Patrick Wallaert

  Dit is juist van de hele Trump aanhang altijd doet . Liegen, liegen en nog eens liegen . En net ergste is dat zeer vele amerikanen daar in meegaan . Niet te begrijpen. Wat is dat land laag gevallen

 • Karel Valgaern

  verplicht nummertje opgedragen door werkgever zeker? Fox news is zo fake als maar kan zijn...