Bekende en omstreden islamoloog Tariq Ramadan in verdenking gesteld van twee bijkomende verkrachtingen

Tariq Ramadan vandaag in de rechtbank in Parijs.
AFP Tariq Ramadan vandaag in de rechtbank in Parijs.
De Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan is in Frankrijk in verdenking gesteld van twee bijkomende verkrachtingen. Dat maakte zijn advocaat bekend na zijn ondervraging in de rechtbank van Parijs. Eerder was de vijftiger al in verdenking gesteld voor twee verkrachtingen, die hij ontkent.

Sinds februari 2018 staat de 57-jarige Tariq Ramadan onder verdenking van het verkrachten van twee vrouwen in Frankrijk, in 2009 en 2012. Speurders kwamen twee mogelijke bijkomende slachtoffers op het spoor op basis van foto's die ze hadden gevonden op de computer van de islamoloog.

De politie kon de twee vrouwen, die in 2015 en 2016 slachtoffer zouden zijn geworden van Ramadan, in februari ondervragen. Een van hen heeft zich ondertussen ook burgerlijke partij gesteld in het dossier.

Ramadan werd op 16 november 2018 vrijgelaten, maar mag Frankrijk niet verlaten. Zijn advocaat klaagt aan dat men de vijftiger "koste wat het kost en tegen het bewijs in" wil vervolgen. Volgens hem zijn de getuigenissen van de vrouwen leugens.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van der Vloedt

    Inspirerend en kostelijk om leugens te verkondigen/tot zich te nemen, na een eerste lezing. Welk "deel" (ook van de leugen(s)) zou hij nu het best "afstaan" ?

  • luc caels

    Sluit die maar terug op. Straks neemt hij de benen, en dan vinden ze helm weer niet terug.