Bekende ‘bikiniklimster’ sterft tijdens soloklim

Gigi Wu
Een Taiwanese bergbeklimster, bekend voor het nemen van adembenemende foto’s in bikini’s en zomerrokken op fabelachtige bergtoppen, is niet meer. Ze viel in een ravijn tijdens een solotrek, door slecht weer konden reddingswerkers haar niet op tijd bereiken. Het socialemediafenomeen werd gisteren dood aangetroffen. Vermoedelijk kwam ze om door onderkoeling.

De 36-jarige Gigi Wu was onlangs alleen vertrokken op een meerdaagse trektocht door Yushan National Park, waar de hoogste bergtoppen (tot bijna 4.000 meter) van Taiwan te vinden zijn. Hoewel de Taiwanese schone bekend stond om haar bikinikiekjes op de allerhoogste pieken, was ze wel degelijk een ervaren bergwandelaar en klimster die de juiste kledij en het correcte materiaal gebruikte tijdens haar spannende expedities.

Toen Gigi afgelopen weekend in een 30 meter diepe ravijn bij de berg Mabolasi stortte, slaagde ze er nog in om zelf alarm te slaan met een satelliettelefoon. Ze was gewond en kon niet meer bewegen.


Maar door slecht weer slaagde een reddingshelikopter er tot drie keer toe niet in om haar te bereiken. Uiteindelijk werd een reddingsmissie te voet op poten gezet.
 Toen de redders Wu gisteren eindelijk vonden, bleek ze al overleden. De nacht ervoor waren de temperaturen rond het vriespunt gezakt en vermoedelijk stierf de trekster dus aan onderkoeling. 

Gigi Wu
Gigi Wu
Gigi Wu
Gigi Wu
Gigi Wu
Gigi Wu
Gigi Wu
Gigi Wu7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Verhelle

  Jammer ... haar passie werd haar dood. Moge haar ziel vrede vinden in die wereld aan de andere kant.

 • Emma Kamenistyy

  Liever zo te sterven, dan door verveling achter 'n televisie- of pc-scherm in Vlaanderen. RIP.

 • Axel Van Bellingen

  Zonde,zo'n knappe madam.

 • Linda Wellekens

  Spijtig, mooie dame, ga met de engelen ....

 • Jonathan Wouters

  Rip. Te jong, maar ze heeft echt geleefd