Bekeerde playmate gaat nu gesluierd door het leven

De 28-jarige Felixia Yeap uit Maleisië heeft haar leven wel heel drastisch omgegooid. Waar ze de afgelopen twee jaar furore maakte als Playboymodel is ze nu bekeerd tot de islam en gaat ze gesluierd door het leven. "Ik hoop dat iedereen zal bidden dat ik standvastig en toegewijd zal zijn op mijn nieuwe reis," schrijft zij op haar Facebookpagina.

Ze begon met werken als kleuterjuf, maar twee jaar geleden startte ze haar carrière voor Playboy in het Chinese Macau en werd daardoor de eerste Maleise playmate. Eerder stond ze ook al in de finales van de verkiezingen van Miss Maleisië, Miss Universe Maleisië en de verkiezing van tijdschrift FHM.

Na al deze successen zou ze kennis hebben gemaakt met het boeddhisme en het katholicisme. Uiteindelijk spendeerde ze zeven maanden aan de leer van de islam. "Het is als een wedergeboorte voor mij. Toevallig valt mijn verjaardag dit jaar op de vijfde dag van de Ramadan. Ik vind het nog specialer dat het op een donderdag is: de favoriete dag van profeet Mohammed," zegt ze op haar Facebookprofiel.

Twitter / stompsingapore: How 'Playboy bunny' Felixia ...