Bejaarde vrouw (70) bevallen van eerste kind

In India is een 70-jarige vrouw bevallen van haar eerste kind. Ze verklaarde vandaag dat ze zich niet te oud voelt om moeder te worden.

Daljinder Kaur beviel vorige maand van een zoon na in-vitrofertilisatie (IVF) in een gespecialiseerd ziekenhuis in de noordelijke deelstaat Haryana.

Kaur en haar echtgenoot zijn al 46 jaar getrouwd en hadden vrijwel alle hoop opgeven om een kind te krijgen. Volgens Kaur moesten ze de minachting van hun omgeving ondergaan, in een land waar onvruchtbaarheid vaak wordt beschouwd als een vloek van God.

"God heeft onze gebeden verhoord", zei Kaur. "Toen we de reclame voor IVF zagen, vonden we dat we het moesten proberen, want ik wilde heel graag een baby."

De echtgenoot van Kaur zei weinig bezorgd te zijn over hun leeftijd en er zeker van te zijn dat God over hun zoon zal waken.

Het jongetje werd op 19 april geboren en is volgens het National Fertility and Test Tube centre "gezond en vol energie".

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in India. In 2008 beviel een 72-jarige vrouw in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh van een tweeling na IVF.