Bejaard koppel verkoopt huishoudapparaten uit 1956 die nog steeds werken

Twitter
Een bejaard koppel uit Engeland besliste dat het tijd was voor een grote opkuis. Daardoor verkopen ze nu een deel van hun huishoudapparaten uit 1956. De apparaten, waaronder een droogkast, een waterkoker en een wasmachine, werken nog zo goed als volledig.

Sydney (83) en Rachel (81) trouwden in 1956. Ze kochten toen een aantal huishoudapparaten voor in hun stekje. Omdat het echtpaar een dagje ouder wordt, beslisten ze om die apparaten nu van de hand te doen. Het gaat onder andere om een droogkast, een waterkoker, een apparaat om babyvoedsel te maken en een wasmachine. 

Het koppel gebruikte de apparaten zelf al een tijdje niet meer, maar hield ze wel bij als reserve. De machines vertonen hier en daar een klein defect, zo lekt het wasmachine een beetje, maar voor de rest zijn ze nog volledig functioneel. Volgens Sydney werken de machines na meer dan 60 jaar nog steeds, omdat dingen vroeger gewoon beter in elkaar gestoken werden. Hij haalt ook nog aan dat machines nu veel complexer zijn en daardoor moeilijker te herstellen zijn.

Rachel zou het zonde vinden moesten de apparaten gewoon naar het containerpark gaan en hoopt dat ze in een museum terecht komen. Aan de machines hangen namelijk een heleboel herinneringen. Zo kochten ze de droogkast aan toen hun dochter geboren werd. Hoeveel geld ze voor de machines krijgen, maakt het koppel dan ook niet veel uit. Zolang ze maar goed terecht komen. 
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Cyriel Van De Pol

  Misschien voor een oude toestellen taks , want dat hebben we nog niet , nog niet ! Tomel hier valt nog wel iets halen .

 • danny meulders

  aan deze zie je hoe wij momenteel door de industrie bij de neus worden genomen !

 • Tom Desmedt

  Thuis hangen nog enkele gloeilampen van in de jaren '70 en '80, deze werken nog steeds zonder problemen. De gloeilampen v/D jaren 90 en 2000 sneuvelden binnen 2-3jaar. Nu zien we hetzelfde gebeuren met de halogeen- en LED-lampen. Economie moet draaien en een product die té lang werkt is slecht voor de economie.

 • Tina Colpaert

  tof als museum stukken maar zou de energie niet willen betalen dat die dingen verbruiken!

 • Ferdinand Delasoie

  Er is in York het prachtige York Castle Museum, met exposities en nagebouwde dorpjes over 'vroeguh'. Er is ook een collectie huishoudapparatuur uit 1800 tot 1980 (ongeveer..). Daar passen deze uitstekend bij. Of anders bij ons over de plas: Huis Alijn.