Bejaard koppel krijgt 20 kilo harddrugs thuisbezorgd

(Illustratiefoto)
Shutterstock (Illustratiefoto)
Twee nietsvermoedende Australische bejaarden hebben een forse lading methamfetamine toegestuurd gekregen. Die had een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen Australische dollar (ruim 6 miljoen euro), meldt omroep ABC.

De lading zou door een bezorgblunder zijn afgeleverd bij de woning van het koppel bij Werribee, een buitenwijk van Melbourne. De bewoners namen het pakket in ontvangst en ontdekten dat het ging om zakken met wit poeder. Die wogen in totaal ongeveer 20 kilo.

Het duo belde de politie, die vaststelde dat het om methamfetamine ging, ook wel bekend als meth of crystal meth. De drugs hadden een waarde van ongeveer 10 miljoen Australische dollar, ofwel 6 miljoen euro.

Na verder onderzoek vielen agenten afgelopen nacht in een gebouw in Bundoora binnen, een andere buitenwijk van Melbourne, zo’n zestig kilometer verderop. Rechercheurs troffen daar nog eens 20 kilogram methamfetamine aan en sloegen er een 21-jarige jongeman in de boeien. 

De twintiger wordt beschuldigd van het importeren van een verkoopbare hoeveelheid van een drug. Hij moet vandaag voor de rechtbank van Melbourne verschijnen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.