Befaamde onderzoeker naar illegale ivoorhandel gedood in Kenia

Esmond Bradley-Martin (75) werd dood aangetroffen in zijn woning in Nairobi. De Amerikaan had een steekwond in zijn nek.
Twitter / Save the Elephants Esmond Bradley-Martin (75) werd dood aangetroffen in zijn woning in Nairobi. De Amerikaan had een steekwond in zijn nek.
Een gerenommeerde onderzoeker naar illegale ivoorhandel is om het leven gekomen in Kenia. De echtgenote van Esmond Bradley-Martin (75) trof hem dood aan in hun woning in Nairobi, bericht de BBC. De Amerikaan had een steekwond in zijn nek.

De voormalige VN-gezant maakte naam met undercoveronderzoek naar de ivoorhandel. Hij bracht onder meer zwartemarktprijzen in kaart. Bradley-Martin stierf kort na een onderzoekersreis naar Myanmar. Hij was volgens de BBC nog bezig met het uitwerken van zijn bevindingen.

De echtgenote van Bradley-Martin vond zijn lichaam toen ze terugkeerde van een wandeling, meldt de Keniaanse krant The Star. De politie heeft de daders nog niet geïdentificeerd. "We hebben al een tuinman en een kok ondervraagd", zei een politiefunctionaris.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jakke Troost

    Ik heb drie weken geleden nog het "David Sheldrick Wildlive Trust" bezocht in Nairobi. Niet te begrijpen hoeveel olifantenwezen daar zijn ondergebracht. Deze hebben nog geluk gehad en werden tijdig gevonden naast de karkassen van hun afgeslachte moeder.

  • edwin marreel

    RIP

  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    Politiek-correct zijn is dus gevaarlijk...