Befaamde Mexicaanse drugsbaas 'El 80' gearresteerd

Carlos Arturo Quintana, bijgenaamd 'El 80'
FBI Carlos Arturo Quintana, bijgenaamd 'El 80'
De Mexicaanse politie heeft Carlos Arturo Quintana gearresteerd. Hij was het hoofd van de gewelddadige criminele organisatie 'La Línea', zo zegt Renato Sales Heredia, hoofd van de Mexicaanse nationale veiligheidsdienst.

De politie zocht Carlos Arturo Quintana, beter bekend onder zijn alias 'El 80', voor meerdere gewelddadige misdrijven die hij pleegde in de Mexicaanse staat Chihuahua, zo schreef de Mexicaanse minister van Binnenlandse Zaken Alfonso Navarrete op Twitter.

Quintana smokkelde drugs de Verenigde Staten binnen en stond op de lijst van meest gezochte criminelen van de fe­de­ra­le po­li­tie- en in­lich­tingendienst in de VS (FBI). Hij was het onderwerp van meerdere criminele onderzoeken.

Vermoedelijk zou hij ook de verantwoordelijke zijn voor de moord op journaliste Miroslava Breach in Chihuahua vorig jaar.

De criminele bende 'La Línea' is een vertakking van het Juàrez-kartel. Dat kartel voert momenteel oorlog tegen het Sinaloa-kartel over de lokale drugshandel.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludwine Eeckhout

    Schoon dingen!!!!