Beelden tonen hoe agent man 12 keer tasert na verkeersovertreding

Een man in de Amerikaanse staat Arizona is door een agent bijna twaalf keer getaserd nadat hij aan de kant werd gezet voor een verkeersovertreding. Het incident dateert al van juli 2017, maar de beelden werden nu pas vrijgegeven.

Op de beelden is te zien hoe een agent naar het voertuig van de man loopt en om zijn identiteitspapieren vraagt, maar die heeft de man niet bij. De situatie tussen de man, Johnny Wheatcroft, en de agent loopt al snel uit de hand. Wheatcroft wordt uit de auto gesleept en meerdere keren getaserd. Zelfs nadat hij al geboeid is door een andere agent. Op de achtergrond is het geschreeuw van zijn vrouw en kinderen te horen die op de achterbank zitten.

Vervolgens is er op de beelden te zien hoe de man met zijn broek afgezakt op de grond ligt. Volgens Wheatcroft werd hij op dat moment getaserd in zijn geslachtsdelen.

Drie dagen schorsing

De man werd gearresteerd en beschuldigd van mishandeling van een agent. Hij zat maanden in de cel voordat de politie de aanklacht liet vallen. Nu dient Wheatcroft zelf een klacht in tegen de politie van Glendale. Volgens hem was het een “pure marteling”. De agent die Wheatcroft taserde werd drie dagen geschorst omdat hij zijn taser nog gebruikte toen Wheatcroft al geboeid was.

Johnny Wheatcroft
CNN Johnny Wheatcroft13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Vond ik ook al Patrick, hoe komt het dan dan die agent dat niet voelt?

 • Patrick Maessen

  Aan de kritikasters hier...de man wordt zogezegd getaserd wanneer de andere agent hem bij de arm heeft...kan niet want deze zou ook de stroom doorkrijgen...iets klopt hier niet

 • Jurgen Van Den Bergh

  En maar blijven tegenwringen. Doe gewoon wat die agenten je vragen en er gebeurt niks. Meewerken heet dat.

 • Glenn Roosen

  Hoe kan die man uitstappen als hij zijn gordel nog aanheeft, bende criminelen die agenten ja. Ik heb toch geen enkele aanstoot gezien om een taser te gebruiken (Wat even dodelijk kan zijn als een vuurwapen). Ongelofelijk, in het land van trump zal dit wel normaal zijn zeker.

 • Ronny Claes

  Dit zijn praktijken welke echt niet kunnen en die dan ook zeer zwaar bestraft moeten worden. Agenten dienen berecht te worden. Dit betreffen praktijken welke hier ook gebeuren en daar moet men waakzaam voor zijn.