Bedrijf achter hesp 'Pig Demont' ontkent dat logo geïnspireerd is door Catalaanse ex-minister-president

Volgens het bedrijf komt de naam van het Engelse 'pig' en het Franse 'du mont'. Ze ontkennen dat hun logo geïnspireerd zou zijn door de Catalaanse ex-leider.
EPA/Pigdemont Volgens het bedrijf komt de naam van het Engelse 'pig' en het Franse 'du mont'. Ze ontkennen dat hun logo geïnspireerd zou zijn door de Catalaanse ex-leider.
Carles Puigdemont wil dat de Spaanse autoriteiten de hesp van het merk 'Pig Demont' uit de winkelrekken halen. Het logo is een varken met een kapsel en een bril die doen denken aan de voormalige Catalaanse minister-president.

De administratie die zich bezighoudt met intellectuele eigendom in Spanje zal zich buigen over het dossier. Zolang de zaak niet uitgeklaard is, kan "Pig Demont" niet als merk geregistreerd worden.
De firma uit Andalusië die de hesp produceert, herdoopte zich in december in "Pig Demont". Daar werd in de media niet veel ruchtbaarheid aan gegeven, tot eigenaar Alberto Gonzalez deze week een interview gaf op de Spaanse radio. Volgens Gonzalez komt de naam van zijn bedrijf van het Engelse 'pig' en het Franse 'du mont'. Hij wijst van de hand dat het varken met de bril en het zwarte haar op het logo geïnspireerd zou zijn door de Catalaanse ex-leider.

"Beledigend"

De advocaat van Puigdemont, die in Duitsland wacht tot justitie zich uitspreekt over een eventuele uitlevering van zijn cliënt aan Spanje, vecht de registratie van het merk "Pig Demont" aan. Volgens hem is het merk "beledigend" en zit er een "fonetische gelijkenis" in met een "familienaam waarvoor er geen toelating is om die te gebruiken."
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Zou beter zijn portretrechten er van opstrijken. Dan hoeft hij misschien geen belastinggeld achterover te drukken om een illegaal referendum te organiseren.

 • Luc Lepoudre

  Graag nog wat meer van dit in deze donkere tijden aub, zeker met zulke commentaar van Cedric erbij.

 • cedric van nyevelt

  is nochtans een logo die opgemaakt werd op vredelievende manier , zonder agressie ,uit vrije meningsuitng , op zelfde manier zoals hij de onafhankelijkheid uitriep

 • cedric van nyevelt

  is nochtans een logo die opgemaakt werd op vredelievende manier , zonder agressie ,uit vrije meningsuitng , op zelfde manier zoals hij de onafhankelijkheid uitriep

 • jos beverke

  Guy uw nogthans is ook een treffende gelijkenis met het Nederlands nochtans.