Bedden in plaats van Songfestival in Rotterdamse Ahoy

Ahoy, Rotterdam.
ANP Ahoy, Rotterdam.
De evenementenlocatie Ahoy in Rotterdam wordt een extra voorziening voor patiënten die wel zorg nodig hebben maar niet naar het ziekenhuis hoeven. Dat meldt Ahoy op zijn website.

Er kunnen volgens Ahoy patiënten met het coronavirus terecht, maar ook andere patiënten. Op de plek waar aanvankelijk het door de coronacrisis afgelaste Songfestival zou plaatsvinden, wordt maandag gestart met het gereedmaken van 88 bedden. Als het nodig is uitbreiding naar 680 bedden mogelijk.

Maximaal voorbereid

"We bouwen vier hallen vol en als het nodig is ook de arena. We richten ook een hal in voor mensen zonder corona, zodat we dat gescheiden hebben", zegt Arjen Littooij, directeur van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond tegen regionale omroep RTV Rijnmond. "Ook mensen die uit het ziekenhuis komen, maar thuis nog hulp nodig hebben, kunnen we hier opvangen. We richten dit in, omdat we zien dat het nodig is. Zo zijn we maximaal voorbereid.”

Wegens overbelasting van de ziekenhuizen heeft de stad Rotterdam al op meerdere plaatsen noodhospitalen of extra verzorgingsplekken opgericht.

Lees ook:

Joost (56) was de Nederlandse ‘patiënt nul’ en doet nu één keer zijn verhaal (+)

“Dag gehuild toen ik nieuws vernam” (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.