Bayer vreest veel meer Roundup-aanklachten

EPA
Het Duitse chemieconcern Bayer vreest dat er nog veel meer aanklachten komen rond onkruidverdelger Roundup. Er lopen in de Verenigde Staten al ruim 18.000 rechtszaken wegens Roundup, aangespannen door mensen die zeggen kanker te hebben gekregen van de onkruidbestrijder.

De onderneming vreest dat daar nog veel meer zaken bij kunnen komen omdat Amerikaanse advocaten meer adverteren om zo nieuwe klanten te lokken voor Roundup-aanklachten. 

In augustus werd door ingewijden gemeld dat het bedrijf bereid zou zijn de kwestie te schikken voor 8 miljard dollar, maar dat werd later ontkend. Bayer, dat het middel via de overname van Monsanto in handen kreeg, heeft een speciale bemiddelaar aangesteld om onderhandelingen in goede banen te leiden.

Bayer werd in eerdere rechtszaken rond Roundup al veroordeeld tot het betalen van tientallen miljoenen dollars aan schadevergoedingen. Tot dusver heeft het bedrijf altijd volgehouden dat het middel veilig voor gebruik is en tekende het beroep aan tegen de veroordelingen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Laat het een heksenjacht worden. Dat vergif hoort thuis in de 20ste eeuw, niet in de 21ste. Trouwens vele schoonmaakproducten in huis heb je niet echt nodig. Er zijn goede alternatieven zonder zware chemische ingrediënten. Onze generatie werd zo opgevoed.

  • Lucien Mertens

    Ze maken zich terecht zorgen, het is een ware heksenjacht geworden...

  • Ris VanCampenhoudt

    Chloor is ook gevaarlijk als je het niet goed gebruikt