Basejumpers bestraft voor sprong van nieuwe WTC

AFP
Een rechter in New York heeft twee basejumpers een boete en een werkstraf gegeven omdat ze twee jaar geleden met hun parachutes van het nieuwe World Trade Center waren gesprongen. Dat meldt de BBC.

De rechter nam het de mannen kwalijk dat ze de nagedachtenis hebben bezoedeld van de mensen die omkwamen bij de aanslagen van 11 september 2001. Toen sprongen mensen in nood van de twee brandende WTC-gebouwen hun dood tegemoet.

De mannen (34 en 33 jaar) maakten hun sprong van de 104 verdiepingen tellende wolkenkrabber toen die nog niet af was. Ze waren door een gat in een hek geklommen. Ze plaatsten een filmpje op internet. Het duo werd maandag onder meer veroordeeld wegens roekeloos gedrag. De boete was 2000 dollar. Een derde verdachte komt later voor.

Basejumping is een extreme sport, waarbij beoefenaren met een parachute van hoge objecten springen.

AFP
(L-R): Andrew Rossig, Marco Markovich, James Brady en Kyle Hartwell tijdens een rechtszitting vorig jaar. Rossig en Brady werden vandaag bestraft met een boete en een werkstraf.
REUTERS (L-R): Andrew Rossig, Marco Markovich, James Brady en Kyle Hartwell tijdens een rechtszitting vorig jaar. Rossig en Brady werden vandaag bestraft met een boete en een werkstraf.