Barack Obama luncht met Emmanuel Macron in Parijs

REUTERS
De voormalige Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag een "privélunch" gehad met de Franse president Emmanuel Macron. Dat schrijven de Franse media. Obama is in Parijs voor een conferentie.

Barack Obama kwam gisteravond aan in de Franse hoofdstad. Vanochtend had hij een ontmoeting met de Parijse burgemeester Anne Hidalgo. Die schreef op Twitter dat het "een plezier was Barack Obama opnieuw te ontmoeten". De twee hadden het onder meer over de klimaatkwestie.

De voormalige Amerikaanse president werd nadien ontvangen op het Elysée voor een privélunch met Macron. Hij vertrok er opnieuw om 15.30 uur, aldus Le Parisien. Het is de eerste keer dat beide mannen elkaar ontmoeten. Obama steunde Macron tijdens zijn aanloop naar het Elysée.

Op Obama's agenda stond vanmiddag ook een ontmoeting met de voormalige Franse president François Hollande.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daniël Gyssens

  Eens goed kijken wat er in Frankrijk aan de gang is Carla.Miljoenen fransen klagen van de anti-werkman politiek van Macron.Deze uitverkorene van de Rothschild bankengroep is Frankrijk om zeep aan het helpen.

 • Carla Van Geel

  2 intelligente en integere mannen die als prioriteit het welzijn van hun land in het hart dragen. Velen komen nog niet tot aan hun enkels.

 • chris bogaerts

  Die zal die fransman wel eens gaan opdragen wat het verdere plan is met Europa.

 • Karine Roeland

  Obama en co doet ook alles om toch maar in de belangstelling te komen.