Barack Obama danst met zijn 96-jarige stiefgrootmoeder in Kenia

Barack Obama met zijn stiefgrootmoeder Sarah (rechts naast hem) en zijn halfzus Auma (tweede van rechts naast Sarah.
AFP Barack Obama met zijn stiefgrootmoeder Sarah (rechts naast hem) en zijn halfzus Auma (tweede van rechts naast Sarah.
Sinds Barack Obama geen president meer is, reist hij de wereld over. Eerder deze week gaf hij een speech ter gelegenheid van Nelson Mandela’s honderdste verjaardag en rond dezelfde tijd werd hij gespot in Kenia, waar hij de opening van een door zijn halfzus opgezet jeugdcentrum bijwoonde én samen met zijn 96-jarige stiefgrootmoeder Sarah Obama enkele pasjes op de dansvloer zette.
Former US President Barack Obama and his half sister Auma Obama, at Kogelo, Kenya, Monday, July 16, 2018. Former U.S. President Barack Obama Monday praised Kenya's president and opposition leader for working together but said this East African country must do more to end corruption. Obama, on his first visit to Africa since stepping down as president, commended President Uhuru Kenyatta and opposition leader Raila Odinga for cooperating following last year's disputed presidential election which were marked by violence. (AP Photo Brian Inganga)
AP Former US President Barack Obama and his half sister Auma Obama, at Kogelo, Kenya, Monday, July 16, 2018. Former U.S. President Barack Obama Monday praised Kenya's president and opposition leader for working together but said this East African country must do more to end corruption. Obama, on his first visit to Africa since stepping down as president, commended President Uhuru Kenyatta and opposition leader Raila Odinga for cooperating following last year's disputed presidential election which were marked by violence. (AP Photo Brian Inganga)

Het was van 2015 geleden dat Obama een bezoek bracht aan het geboorteland van zijn vader. Ditmaal kwam Obama op bezoek om het Sauti Kuu jeugd- en sportcentrum, dat zijn halfzus Auma in Kogelo, in het westen van Kenia heeft opgezet, te openen. Om de mijlpaal te vieren, was er muziek en dans voorzien en zowel de oud-president als zijn 96-jarige stiefgrootmoeder dansten mee, tot groot jolijt van alle aanwezigen.

Obama begon eerst zelf te dansen, voor hij zijn oude stiefgrootmoeder voorzichtig overeind hielp. Dat de oud-president van muziek en dans houdt, is geen geheim: regelmatig geeft hij een hippe playlist vrij en als president was hij veelvuldig te zien bij optredens van beroemdheden in het Witte Huis. Tijdens zijn staatsbezoek aan Kenia in 2015 liet de president zich nog gaan in een traditionele Keniaanse dans.

Michelle Obama is intussen aan haar eigen reizen bezig. Ze is voor het laatst in het openbaar gezien met Tina Knowles Lawson, op de eerste rij van het concert van Beyonce en Jay Z – dansend.

Barack Obama, center, met zijn halfzus Auma Obama (links) en zijn stiefovergrootmoeder Sarah Obama.
AP Barack Obama, center, met zijn halfzus Auma Obama (links) en zijn stiefovergrootmoeder Sarah Obama.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivan Gabriels

  Als mens een topper,Obama.Hij kon natuurlek op poletiekvlak niet alles doen,wat hij wilde.Want er zitten daar noch steeds 2 partijen die niet overeen komen.....

 • Bernaerts Diane

  Héél jammer dat Trump bijna alle positieve verwezenlijkingen van Obama ongedaan heeft gemaakt! Hopelijk zet de volgende president dat terug recht.

 • Carla Van Geel

  De put die Bush achterliet door oorlogen was inderdaad zo diep dat hij aan de andere kant van de wereld kon uitkomen. Obama heeft enorm veel gedaan en rechtgezet zonder dit uit te bazuinen in de pers zoals sommige nietsnutten. Een meer dan intelligente persoonlijkheid die, alhoewel de job zware taken inhield, het menselijke leed probeerde te verzachten. Een president als een koning.

 • Peter Bonacasa

  Jammer dat de feiten jullie ongelijk geven: Obama heeft Amerika gered van de recessie waarin Bush de VS en de wereld heeft in achter gelaten. Met een klein beetje opzoekwerk is het zelf voor de grootste internetanalfabeet duidelijk dat die verhalen over slechtste president fabeltjes zijn.

 • John Ulmer

  Als het Trump was, zou men het hebben over hoe houterig hij danst of zo, in elk geval iets negatiefs. Opperwezen Obama echter wordt bejubeld. Dat hij de positie van de VS in de wereld om zeep heeft geholpen en bijgevolg de wereld instabieler heeft gemaakt wordt uiteraard niet vermeld