Bandenfabrikant Michelin wil Duitse fabriek sluiten: 858 jobs op de helling

Beeld ter illustratie, Michelin.
AFP Beeld ter illustratie, Michelin.
De Franse bandenfabrikant Michelin wil tegen begin 2021 zijn fabriek in Bamberg, in het zuiden van Duitsland, sluiten. In de fabriek werken vandaag nog 858 mensen. Het Franse bedrijf maakt goed 170 miljoen euro vrij voor het personeel dat ontslagen wordt.

De fabriek startte zijn productie in 1971, en produceerde voornamelijk een bandensoort die de laatste jaren kampt met een dalende vraag, op een markt met veel concurrentie uit Azië. Het bedrijf investeerde 60 miljoen euro om die evolutie te bekampen, maar die inspanningen "volstaan vandaag niet meer".

Michelin-topman Florent Menegaux bevestigde ook nog de vrees van de vakbonden voor de site in La Roche-sur-Yon, in het westen van Frankrijk. Volgens Menegaux bevindt die fabriek zich "in een zeer zorgwekkende situatie".
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Volgende keer geen Michelin banden meer moet geen brol hebben gemaakt in lage loon landen zeker niet aan de prijs die ze voor die banden vragen.

 • Rudy Van Daele

  Dat komt ervan als je alles begint te investeren in het oosten. Wij kopen ook meer oosters en hier gaat de meerderheid aan den dop staan.

 • Van Eersel Guy

  Het komt eraan, we zijn er dichtbij, en ik ben geen professor.

 • Noella Vancompernolle

  Tijd voor een serieuze sociale zekerheid die gefinancierd wordt door omzetbelasting.