Ballon voor verjaardag wordt meisje (6) fataal

Een onschuldig verjaardagscadeau is een meisje fataal geworden. Jayda Jones kreeg een ballon met daarop het cijfer zes voor haar verjaardag. Even later trof haar vader het meisje bewusteloos aan in haar kamer met de ballon rond haar gezichtje. Het drama had plaats in het Amerikaanse Romeoville.

Andre Jones draaide meteen het noodnummer en droeg zijn dochtertje naar buiten. Buren deden een poging om het meisje te reanimeren. Ruim een half uur na haar aankomst in het ziekenhuis in Bollingbrook werd Jayda dood verklaard. Uit de voorlopig resultaten van de lijkschouwing blijkt dat ze door verstikking om het leven gekomen is. Onderzoekers vermoeden dat ze het bewustzijn verloor toen ze helium inademde en ze in de ballon verstrikt raakte. Een bloedtest moet meer duidelijkheid brengen.

Volgens haar tante gaan de ouders van het kind nu door een hel. Ze kunnen het verlies van hun intelligente en welbespraakte dochter moeilijk vatten. "Ze hielden zielsveel van hun dochter. Het was hun kleine prinses. Het is gewoon niet te vatten. Plots is ze er niet meer en het was nog zo'n vrolijke meid", aldus Stephanie Jones. Haar nonkel had de ballon gekocht. "Ook mijn kinderen zijn gek van die ballonnen. Ze houden ze tot ze helemaal plat zijn. Ik hoop nu maar dat dit tragische ongeval de ogen opent van vele ouders." (vsv)