Ballon van baby Trump mag de lucht in

Photo News
Betogers in Londen hebben toestemming gekregen van de Londense burgemeester Sadiq Khan voor een ludieke protestactie wanneer de Amerikaanse president Donald Trump op bezoek komt. Ze willen een grote ballon in de vorm van Trump als een oranje baby de lucht in laten.

"De burgemeester steunt het recht op vreedzaam protest en begrijpt dat dit vele verschillende vormen kan aannemen", legt een woordvoerder van Khan het besluit uit. Volgens hem moeten wel de luchtvaartautoriteiten en de politie nog hun toestemming geven, voordat de ballon van zo'n zes meter daadwerkelijk over het Britse parlement mag vliegen.

Trump brengt volgende week een bezoek aan Londen. Daar zal hij onder anderen koningin Elizabeth en de Britse premier Theresa May ontmoeten. De initiatiefnemers van de protestactie noemen zichzelf antifascistische kunstactivisten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Hendrickx

  Als het voor iedereen geldt wat zou ik dan bezwaar hebben . Denk echter niet dat wanneer Erdogan op bezoek komt in Londen burgemeester Khan dan ook toelating gaat geven voor een leuke luchtballon waarop de draak wordt gestoken met de grote democraat sultan Erdogan . Weigering zal te maken hebben met waarschijnlijke rellen . Zo ziet u hoe tolerante linkse en moslim burgemeesters met de vrijheid van meningsuiting omgaan .

 • dominique castelein

  en toch zullen al die criticasters van Trump op hun buik gaan,als het niet allemaal lukt in een legislatuur zal hij er een tweede bij doen,hadden wij hier maar zo'n president ipv een zatte voorzitter

 • Gerard Braeckmans

  Rob Hoek, kom tot jezelf en bekijk wat Trump al allemaal bekokstoofd heeft. Niets goeds.

 • Bernaerts Diane

  Trump heeft vooral al heel veel voor zichzelf gedaan. Dat de VS failliet zullen zijn bij het einde van zijn ambtstermijn, zal hem worst wezen.

 • Karel Tichmann

  Rob Hoek snapt het, geef die meneer een sigaar...